Indignació veïnal per les obres al camí de Lletanies

  • Les pluges d’ahir han convertit el camí en una zona enfangada i plena de pedres

  • Els veïns del camí històric estaven en contra del projecte d’obres que ha tancat al trànsit l’accés amb menys desnivell, que utilitzaven com a camí de servei

2024-09-05T19:38:38+01:0005/09/2024|

Els veïns de l’entorn del camí de Lletanies estan indignats per les obres que s’han executat recentment, una actuació que comptava amb l’oposició del veïnat perquè tancava al trànsit un dels accessos i que portava anys en espera. Però la indignació ha augmentat després de l’episodi de pluges d’ahir dimecres, que ha deixat el camí ple de fang i pedres dels elements que s’han instal·lat per impedir el pas dels vehicles. “Ha baixat més sorra i ara, a més a més, pedres. Està pitjor que mai”, lamenta una de les veïnes, Emilia Estragué.

Un dels accessos, tancat

El camí històric de Lletanies connecta les urbanitzacions Sant Quirze i La Muntanyeta, vorejant el Parc Dalmau. Una de les principals queixes dels veïns és que s’ha tancat al trànsit l’accés sud, a La Muntanyeta, el que afirmen tenia menys desnivell per poder accedir amb els cotxes. Les cases de la zona hi tenen una porta posterior que utilitzen a mode de servei.

L’únic pas de vehicles que s’ha deixat és la l’accés nord, a la rotonda entre els carrers Sant Quirze i Santa Julita i la carretera d’Hortsavinyà, a la urbanització Sant Quirze. D’aquest camí, però, lamenten que té massa desnivell i, especialment quan plou, resulta perillós. De fet, un dels aspectes que planteja el projecte d’actuació és aconduir l’aigua de la pluja que erosionava sovint el carreró.

Els treballs han tingut un cost de 82 mil euros, una inversió que els veïns consideren desproporcionada i que s’ha anat en orris amb les pluges. Les obres s’ha centrat en els accessos nord i sud, executant dues de les quatre intervencions que s’inclouen en el projecte global dissenyat pel paisatgista Eliseu Guillamon, qui també ha elaborat els grans projectes de la ciutat dels darrers anys, com la reforma -actualment en procés-, de la plaça Jaume Marxuach, el pla director del Parc Dalmau o el Parc de les Veles, entre d’altres. Segons el projecte, la intenció era potenciar aquest camí com a itinerari de passeig a peu i en bicicleta, però els veïns afirmen que no està permès circular amb bici.

La zona s’ha pavimentat i s’hi han instal·lat gabions de malla electrosoldada amb pedres a l’interior, unes estructures que serveixen per barrar el pas però que s’han desprès deixant el camí ple de pedres.

Firmes contra el projecte

L’actuació s’havia començat a plantejar fa uns anys, però havia estat encallada. Els veïns van recollir 17 signatures, que van presentar a l’Ajuntament, per intentar aturar les obres. Lamenten que no se’ls ha tingut en compte i que tancar l’accés sud també va en detriment dels serveis d’emergències, ambulàncies i camions de Bombers, que hagin de passar.

Comparteix el contingut!

Go to Top