Ocupes que ocupen a ocupes

  • Dos homes han estat detinguts per intentar ocupar una casa ja ocupada al carrer Monturiol

  • Hi ha dos habitatges ocupats a la zona que generen un gran malestar als veïns, amb aldarulls constants

La policia es va endur detinguts a dos homes de la casa ocupada del carrer Monturiol, a la cruïlla amb Àngel Guimerà. Es va acordonar la zona, però l'actuació va generar gran expectació entre els veïns.

2024-09-03T18:19:56+01:0003/09/2024|

Els veïns dels carrers Monturiol i Àngel Guimerà estan farts dels aldarulls que es produeixen a l’entorn d’una casa ocupada de la zona. Aquest dilluns, va ser necessari un desplegament de Mossos, Policia Local, Bombers i el SEM per detenir dues persones que intentaven ocupar als ocupes, una situació que és habitual. De fet, els veïns afirmen que els dos detinguts ja havien viscut anteriorment a la casa i que havien posat barricades a l’entrada.

La policia s’ha hagut de personar dos dies seguits al mateix punt per incidents similars. La nit de diumenge perquè, suposadament, va haver una baralla i van fer fora una persona i la nit de dilluns perquè la conflictivitat va augmentar, saldant-se amb dos detinguts. Algunes fonts apunten que la persona que van expulsar si que tindria un contracte de masoveria.

Els veïns lamenten que la zona és problemàtica degut a dos habitatges ocupats i que sovint hi ha baralles i aldarulls, a més de tràfic de drogues. Fa uns mesos, en aquest mateix punt, un jove va agredir-ne un altre amb dos serjants i l’any passat una persona va ser apunyalada i una altra va resultar ferida en una baralla amb armes blanques a la confluència amb el carrer Balmes, tot en el mateix tram de pocs metres.

La situació s’ha tornat insostenible pels veïns i els pocs establiments que hi ha a la zona, entre els quals hi ha un hotel. Afirmen sentir-se desemparats i demanen implicació per part de l’Ajuntament per buscar una solució que permeti millorar la convivència.

Calella és un dels municipis del Maresme que pateix més el fenomen de l’ocupació il·legal; fins a 250 habitatges es comptabilitzen ocupats i alguns d’ells, a més, per part de persones violentes i de perfil delinqüencial que són problemàtics pel veïnat.

Comparteix el contingut!

Go to Top