Catalanofòbia a Calella

2024-08-29T19:03:19+01:0029/08/2024|

#lectoropinaCalellaCOM: Concepció Gelmà

Vull expressar el meu malestar sobre la catalanofòbia que ha patit el meu marit en un concessionari de cotxes.

El meu marit va anar al concessionari de cotxes OCASIONPLUS de Calella (fa mig any vam comprar-hi un cotxe) perquè s’havia fos un llum i la finestra del copilot no es pot baixar des del conductor. Com que el cotxe té garantia d’un any, va anar-hi perquè l’arreglessin. Un noi jove que deia que era el que s’encarregava del taller li va dir que no entrava en la garantia. Llavors va ser quan va entrar dins el concessionari per preguntar i el va atendre una comercial.

Quan ell li va demanar (en català) perquè no entrava en la garantia, la comercial li va dir que no l’entenia, que li parlés en castellà. El meu marit li va dir que era el moment d’aprendre’n i ella li va preguntar si l’estava alliçonant; el meu marit li va dir que no, llavors ella li va dir que coneixia altres idiomes i si volia li parlava en anglès. El meu marit li va respondre que no estem pas a Anglaterra, que estem a Catalunya i té el dret de parlar la seva llengua; que no cal que ella parli en català, que parli en castellà, però que ell no canviarà la seva llengua. Llavors ella es va girar i li va dir que no li interessava i va tornar amb el que estava fent, ignorant-lo.

Total, no hem pogut reparar el cotxe perquè no sabem on recórrer. No el van atendre i no sabem si la garantia cobreix aquestes avaries. Cal dir que el meu marit en tot moment es va dirigir a aquesta persona en català i ella el va entendre en tot moment. Patim, una vegada més, l’agressió i tenim la sensació d’abandonament sobre la nostra llengua.

Comparteix el contingut!

Go to Top