Una dona trans denuncia dos càmpings del Maresme per negar-li l’accés a les dutxes i lavabos femenins

  • Dos càmpings diferents li van prohibir l’ús de les instal·lacions per dones femenins “pel seu aspecte i expressió de gènere”

  • L’Observatori contra l’LGTBI-fòbia ha denunciat els casos de transfòbia a l’oficina d’igualtat de tracte i no discriminació de la Generalitat

2024-08-28T20:18:46+01:0028/08/2024|

L’Observatori contra l’LGTBI-fòbia ha denunciat que una dona trans va ser discriminada a dos càmpings diferents del Maresme aquest estiu. A la víctima se li va negar l’ús de les instal·lacions femenines, les dutxes, els banys i els vestidors, “pel seu aspecte i expressió de gènere”, segons afirma l’organisme.

L’entitat ha denunciat aquests dos casos de transfòbia a l’oficina d’igualtat de tracte i no discriminació del departament d’Igualtat de la Generalitat i s’ha posat a disposició de l’afectada.

Aquest no ha estat l’únic incident de caràcter transfòbic que ha registrat l’observatori. En el que portem d’any, l’organisme ha comptabilitzat 45 incidències, unes dades que destaquen “van en augment i són preocupants perquè laminen la dignitat de les afectades”.

L’entitat també ha exposat a les xarxes el cas d’una persona no binària i amb discapacitat a la qual se li va negar l’accés a un vol a l’aeroport del Prat. L’observatori va comunicar els fets a les autoritats aeroportuàries, a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, del Ministeri de Transports.

Precisament, aquest estiu ha estat sobre la taula la qüestió del gènere per la polèmica als Jocs Olímpics de París. Especialment pel cas de la boxejadora Imane Khelif, qui va ser desqualificada prèviament d’un campionat mundial femení perquè, segons l’Associació Internacional de Boxa, té cromosomes XY i nivells de testosterona més elevats del normal en les dones. Khelif es va mostrar ofesa perquè la qualifiquessin de transsexual, però algunes boxejadores van denunciar el que consideraven era injust fent el símbol d’una “X”, en referència als cromosomes femenins, quan eren derrotades en segons per la duresa dels cops.

Comparteix el contingut!

Go to Top