Ramon Villaret serà el pregoner de la Festa Major de la Minerva

  • La fira d’atraccions se situarà aquest any entre la Riera Capaspre i el Passeig de les Roques

El pregoner, Ramon Villaret; l'alcalde, Marc Buch, i el regidor de Fires, Josep Grima, han descobert el cartell i presentat el programa en un acte al Passeig Manuel Puigvert.

2024-09-05T09:07:59+01:0023/08/2024|

L’actor calellenc Ramon Villaret serà aquest any el pregoner de la Festa Major de la Minerva.Espero estar a l’alçada”, ha afirmat en la presentació que s’ha realitzat al Passeig Manuel Puigvert, després que l’alcalde expliqués que es va emocionar quan li va fer l’encàrrec.

Villaret ha estat un dels noms propis d’aquest any a la ciutat per la seva participació al programa “El llop”, de TV3, que el va permetre formar part de l’elenc de l’obra teatral “L’auca del senyor Esteve”, que ha recorregut Catalunya amb la seva gira. També ha estat nomenat ambaixador de Calella. Ara serà l’encarregat d’obrir la Festa Major el dijous 19 de setembre. Abans, la xaranga Ho Peta Street Band farà la crida per anar cap a la plaça de l’Ajuntament, on també hi haurà el Ball de la Llopa i el Ballet dels gegants i posteriorment l’orquestra La Montecarlo.

Enguany tornarà a celebrar-se l’Esbojarrada, la cercavila nocturna dels gegants, amb la txaranga Buidant la Bota. La Colla de Geganters i Grallers de Calella també faran un concert de gralles, les matinades i la Trobada de Gegants. Els Udols de Foc organitzen de nou el correfoc, que tindrà un tram inclusiu amb pirotècnia sense tro, i la Festa Major de la Minerva manté la tradicional diada castellera a la plaça de l’Ajuntament, amb els Maduixots com a amfitrions i els Minyons de Terrassa i els Xics de Granollers com a convidats.

Una de les novetats d’aquest any, és que recuperarà el Concurs d’allioli, una edició que s’ha anomenat 46+1, i que la festa de comiat i proclamació del pubillatge serà a la Fira enlloc de a la plaça de l’Església.

Barraques

Els principals artistes de Barraques ja s’havien anunciat, però durant la presentació s’ha acabat de completar el cartell i posar data a les actuacions. Les obriran Stay Homas, l’Orquestra Di-versiones i el DJ Jorge Peñafiel el divendres 20 de setembre; continuaran Mama Dousha, la Banda Neón i DJ Stuntman el dissabte i tancaran Figa Flawas, Se Atormenta una Vecina i DJ Sendo el diumenge. Figa Flawas és, de fet, un dels grups que més sona a les festes majors i a la ràdio durant els darrers mesos, amb el seu últim single, “La Marina sta morena”, coronada com una de les cançons de l’estiu.

La fira d’atraccions començarà a la Riera Capaspre

La fira d’atraccions es mantindrà separada de la fira, però la ubicació canvia respecte l’any passat: se situarà entre la Riera Capaspre i el Passeig de les Roques. Arrencarà el dimecres 18 de setembre amb un 2×1 i s’allargarà fins el dilluns, dia de la Festa Major.

Una Minerva d’inspiració romana

Els cartells de la Fira i de la Festa Major d’aquest any

Aquest divendres, s’ha presentat també el cartell de la Festa Major, que mostra una Minerva d’inspiració romana que, segons el regidor de Fires, Josep Grima, vol assimilar-se al cartell de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, que també pren l’època romana amb l’àmfora com a imatge. En aquest cas, la patrona de Calella mira el far i el mar a través d’uns prismàtics.

Comparteix el contingut!

Go to Top