Xavier Amor renuncia a l’alcaldia de Pineda per fer el salt a la Generalitat

  • El veterà alcalde pinedenc assumirà el càrrec de secretari de Governs Locals i de relacions amb l’Aran

  • El relleu al capdavant de l'Ajuntament de Pineda es farà la primera setmana de setembre

2024-08-22T14:47:18+01:0022/08/2024|

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda de Mar després de 17 anys. Renuncia al càrrec per fer el salt a la Generalitat que comanda ara el també socialista Salvador Illa i es convertirà en secretari de Governs Locals i de relacions amb l’Aran.

Pel moment, no s’ha especificat si es mantindrà com a diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona o si també hi renunciarà. Si es manté com a regidor de l’Ajuntament, podria compaginar els dos càrrecs, però si també deixa l’acte de regidor, serà incompatible. Demà divendres, Amor farà oficial la seva renúncia en un acte a la sala de plens de l’Ajuntament de Pineda i el relleu es farà la primera setmana de setembre. Tot i que no s’han donat noms, el més probable és que sigui la seva número 2, Sílvia Biosca, qui assumeixi l’alcaldia de Pineda.

“No hi ha honor i responsabilitat més gran que servir a la gent, estant a prop seu, escoltant, empatitzant i prenent decisions. Ho he fet tota la meva vida, des de Pineda de Mar, i ara, des del govern com a secretari de Governs Locals i de relacions amb l’Aran. Moltes gràcies, president Salvador Illa i conseller Albert Dalmau per la confiança!”, ha compartit Amor a les xarxes socials. De fet, aquest mateix matí s’ha reunit amb el nou conseller de Presidència.

Amor tindrà sobre la taula l’impuls d’una nova llei de governs locals i una llei de finances locals per millorar el finançament dels municipis. De fet, fa anys que es queixa de l’infrafinançament dels ajuntaments, liderant el discurs entre els alcaldes del Maresme.

Xavier Amor s’ha mantingut invicte i amb majoria absoluta durant les darreres legislatures. És alcalde de Pineda de Mar des de l’any 2007, tot i que va entrar com a regidor l’any 1999. Té 49 anys i és graduat en administració i direcció d’empreses. També ha tingut altres càrrecs com el de president de la Federació de Municipis de Catalunya durant 6 anys.

Comparteix el contingut!

Go to Top