La Minerva 2024: què sabem fins ara de la Festa Major de Calella?

  • Per Barraques actuaran Stay Homas, Figa Flawas, Mama Dousha, l’Orquestra Di-versiones i Se Atormenta una Vecina; per la Minerva també hi haurà el concert familiar del Pony Menut

  • La Minerva cau en dilluns; de tal forma que els actes de la Festa Major s’allargaran cinc dies

Figa Flawas és un dels grups que més s'ha popularitzat els darrers anys a Catalunya

2024-08-11T10:26:43+01:0011/08/2024|

La Festa Major de la Minerva portarà diverses activitats a Calella. Són els dies de més activitat festiva i cultural, la festa grossa de la ciutat. La informació dels actes i concerts encara no se sap al detall, però si que es comencen a conèixer els artistes que actuaran a Barraques.

Concerts de Barraques

La música en català tornarà a ser la predominant a l’envelat de la platja. Hi actuaran Stay Homas, Figa Flawas, Mama Dousha, l’Orquestra Di-versiones i Se Atormenta una Vecina.

El concert d’Stay Homas serà un dels últims abans de l’aturada indefinida que han anunciat. Forma part del “Tournarem xinu xano”, que passa tant per poblacions catalanes com per altres països europeus. Serà la primera nit de Barraques, el 20 de setembre, quan també actuarà l’Orquestra Di-versiones oferint la seva particular versió d’alguns dels temes més escoltats de la història.

Stay Homas va sorgir durant la pandèmia, tocant música a la seva terrassa

Els vallencs Figa Flawas, després d’haver guanyat gran popularitat en molt poc temps, passaran també per Calella. La seva última cançó, “La Marina sta morena”, s’ha colat en poc temps a la llista de les més escoltades d’Espanya a Spotify, un tema d’ambient estiuenc, de platja i mar. La popularitat creixent tant de Figa Flawas com d’Stay Homas es nota en el seu caixet: l’Ajuntament abonarà gairebé 45 mil euros pels dos concerts.

El concert de Mama Dousha, el projecte musical del barceloní Bruno de Frabriziis i el productor Scotty DK, serà la nit de dissabte. Presentarà el seu nou treball, “Only hits”, amb un innovador pop català com a carta de presentació i “Rikiti” com un dels seus temes més coneguts.

Durant la Festa Major també hi haurà un altre grup de versions, Se Atormenta Una Vecina, i el concert d’El Pony Menut, la versió per públic familiar i participativa del grup El Pony Pisador, dos espectacles que tenen un cost d’11.500 euros. No es descarta que s’afegeixin altres noms per completar el cartell de Barraques i de concerts per la Minerva.

Cultura popular

La Festa Major de la Minerva va intrínsecament lligada a la cultura popular. Una de les activitats més multitudinàries és la diada castellera a la plaça de l’Ajuntament, amb els Maduixots com a amfitrions i la participació dels Minyons de Terrassa. La Colla de Geganters i Grallers de Calella i els Udols de Foc tampoc faltaran a la cita.

Cinc dies de Festa Major

El pregó que donarà el tret de sortida a la Minerva serà el dijous 19 de setembre. Enguany, el dia de la Festa Major, el 23, cau en dilluns, de tal forma que serà festiu i, per tant, els actes s’allargaran durant cinc dies.

Així, queda només un mes i una setmana per l’inici de la festa gran de Calella. Ja estan en marxa tots els preparatius previs de l’esdeveniment, com és la contractació de la carpa per l’envelat dels concerts i la seguretat que l’ha de custodiar i els permisos de les atraccions.

Comparteix el contingut!

Go to Top