Mariona Ortiz i Maria Xiao, dues calellenques que competeixen als Jocs Olímpics de París

  • Mariona Ortiz s’estrena a les seves primeres olimpíades amb la selecció espanyola femenina de bàsquet

  • Maria Xiao, una de les figures més destacades del tennis taula femení, ja va participar als Jocs Olímpics de Tòquio l’any 2020

Mariona Ortiz i Maria Xiao representen Espanya als Jocs Olímpics de París

2024-07-28T07:53:31+01:0027/07/2024|

Dues esportistes calellenques participen als Jocs Olímpics de París. Són Mariona Ortiz i Maria Xiao, totes dues nascudes a Calella tot i que han fet carrera i viuen actualment lluny de la nostra ciutat.

Mariona Ortiz, inicis al Club Bàsquet Calella

Per Mariona Ortiz són les seves primeres olimpíades. Amb 32 anys, ha debutat fa poc amb la selecció espanyola femenina de bàsquet, després de problemes físics que van estar a punt de provocar que es retirés. La seva és una història de superació, ja que ha aconseguit fer un tomb aconseguint unes xifres rècord i arribant a ser premiada com a millor jugadora de la Lliga Femenina de bàsquet nacional, uns guardons que s’entreguen a través del vot popular dels aficionats i les valoracions de tècnics, jugadores i una comissió d’experts.

La base calellenca també va ser proclamada millor esportista absoluta en categoria femenina a la Festa de l’Esport que es va recuperar a principis d’any. Ortiz va començar competint en el Club Bàsquet Calella i a poc a poc ha anat escalant fins a convertir-se en una jugadora d’elit, ara amb el Casademont Zaragoza. Dins de la seva trajectòria esportiva destaca el seu pas pel Girona FC, en el CCC Polkowise, a Polònia, i en el Basket Namur, a Bèlgica.

Maria Xiao, de família vinculada al Club Tennis Taula Calella

Maria Xiao ja té experiència en els Jocs Olímpics, ja que va competir als de Tòquio de fa quatre anys. És una de les jugadores de tennis taula més destacades del país; aquesta mateixa tarda debuten en la categoria de dobles mixtos juntament amb Álvaro Robles -la parella ocupa el cinquè lloc al rànquing mundial d’aquesta categoria- contra els brasilers Vitor Ishiy i Bruna Takahashi.

Xiao, de 30 anys, va començar en el tennis taula fins i tot abans de néixer, ja que la seva mare va competir embarassada d’ella. De fet, els seus pares van ser jugadors del Club Tennis Taula Calella. Ha sigut campiona d’Espanya en vuit ocasions: tres a títol individual, tres en dobles femenins i dos en dobles mixtes. Forma part de la plantilla de l’UCAM Cartagena Tenis de Mesa, amb el qual va fer triplet l’any 2019: guanyar la Lliga Iberdrola de Superdivisió, la Copa de la Reina i la ETTU Cup europea. Va aconseguir la medalla de bronze l’any 2022 als dobles femenins, sent la primera medalla continental de ping pong per Espanya des de 2015.

Comparteix el contingut!

Go to Top