Territori denega el permís al festival Mar d’Estiu

  • L'antic Arts d'Estiu, que havia canviat de nom i d'ubicació, ha tingut el mateix recorregut, quedant a l'aire a només una setmana de començar

  • Els ajuntaments de Pineda i Santa Susanna i la promotora estan estudiant si canvien l'espai o si el suspenen definitivament

El festival estava programat amb 12 concerts entre el 3 i el 18 d'agost

2024-07-26T17:54:26+01:0026/07/2024|

El festival Mar d’Estiu, antic Arts d’Estiu, ha rebut un cop dur a una setmana de començar: el Departament de Territori li ha tornat a denegar el permís, com ja va passar l’any passat. El canvi d’ubicació, traslladant-lo de la platja dels Pins de Pineda a La Llàntia, en terreny de Santa Susanna, no ha fet que Territori canviés d’opinió, que al·lega els mateixos motius de contaminació acústica.

El festival, que també havia canviat lleugerament el nom per Mar d’Estiu, s’havia de celebrar del 3 al 18 d’agost amb un total de 12 concerts. Però segons l’argumentació del Departament publicada pel diari El Punt, van presentar la sol·licitud d’autorització d’ocupació del domini públic maritimterrestre “amb un temps manifestament insuficient”, sense respectar els terminis. A més, durant el temps d’exposició pública van rebre 66 al·legacions per part de la ciutadania apuntant l’elevat volum de sorolls.

Aquest va ser el detonant que va iniciar les denúncies dels veïns i veïnes del barri de Bellamar anys enrere, i que va fer reduir el nombre d’espectacles. Tot i així, “el programa presentat pel Festival Arts d’Estiu supera, per si sòl, el màxim de dies en que es pot decretar una suspensió provisional dels objectius de qualitat acústica”, assenyala Territori, que també destaca que ni l’ajuntament de Santa Susanna ni el de Pineda havien tramitat els decrets d’exempció dels límits de la contaminació acústica, és a dir, els documents que permeten superar els nivells de sorolls estipulats.

Els dos ajuntaments i la promotora, Paralelos musicales, han fet un comunicat conjunt explicant que estan analitzant si canvien l’emplaçament o si el suspenen definitivament. De fet, el Departament considera que els dos municipis disposen d’altres espais on poder celebrar el festival on “no molestin els veïns” en considerar que l’esdeveniment “no presta un servei necessari o convenient per a l’ús del domini públic marítimterrestre. En canvi, les administracions maresmenques afirmen que la resolució “lesiona els drets fonaments de les persones i el seu lliure accés a la cultura” i asseguren que “és un festival amb un interès social clar i contrastat, que genera riquesa als municipis i aporta un valor a les persones”.

El festival comptava amb els concerts d’Ojete Calor, Los Secretos i Dani Flaco, Antoñito Molina, Sergio Dalma, God Save The Queen, Juan Magán, Sopa de Cabra, Malú, Luz Casal, Rozalén, Ara Malikian i un doble espectacle de Mushkaa i The Tyets. A més, també comptava amb el village, la zona de restauració, comercial i amb un escenari per músics emergents que complementava l’esdeveniment.

L’any d’estiu, en què els organitzadors es van trobar en la mateixa situació sense permisos a 10 dies del festival, van suspendre’l i retornar l’import de les entrades, traslladant alguns dels concerts al festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols.

Comparteix el contingut!

Go to Top