L’alcalde Buch entoma l’homenatge a Montserrat Candini

  • Govern i oposició consideren que ara no és el moment i han demanat sense èxit a Estimem Calella que retirés la moció

  • El vot de qualitat de l’alcalde ha permès que la moció s’aprovés afirmant que sentia “pena i vergonya” per la forma com Estimem ho ha gestionat

La moció d'homenatge a Candini s'ha aprovat amb el vot de qualitat de l'alcalde i els dos d'Estimem Calella

2024-07-26T12:29:46+01:0026/07/2024|

La moció per batejar un espai de Calella amb el nom de l’exalcaldessa Montserrat Candini, qui va morir la setmana passada, ha generat una gran tensió al ple. L’alcalde s’ha vist forçat a utilitzar el seu vot de qualitat per salvar-la afirmant que “no toleraré un titular de premsa que digui que el ple de Calella ha rebutjat fer un homenatge a la Montserrat Candini”, però que sentia “pena i vergonya per la forma com Estimem Calella havia gestionat la moció i que “portaria les regnes” del reconeixement buscant “el màxim consens”.

Govern i oposició s’han unit en un bloc en contra d’Estimem Calella considerant que no és el moment per debatre aquesta qüestió perquè encara cal passar el “procés de dol” i demanant a la formació que encapçala Enric Gómez que retirés la moció per treballar-la de forma conjunta més endavant.

Les diverses formacions polítiques han coincidit en què cal distància en el temps per reconèixer la figura de l’exalcaldessa i Calella en Comú Podem i ERC han recordat que encara no es pot fer una valoració completa del seu llegat fent referència, sense anomenar-lo, al judici pendent per la campanya turística “és Calella”, on la Fiscalia s’havia querellat contra Candini, dues extreballadores de l’Ajuntament i un empresari pels presumptes delictes de malversació, prevaricació i falsificació de document mercantil.

L’homenatge a l’exalcaldessa “s’ha aprovat per la mínima”, lamentava Buch, amb només 3 vots a favor -el de qualitat de l’alcalde i els dos d’Estimem-, els 2 en contra dels Comuns i la CUP i les abstencions de Junts, ERC i el PSC. De fet, ha estat de les poques vegades en què algunes formacions s’han abstingut o han votat en contra de debatre la moció com a punt d’urgència, ja que s’ha incorporat fora dels terminis que estableix el ple per tractar les diferents qüestions.

Comparteix el contingut!

Go to Top