El calellenc Francesc Ten (Junts), designat senador

  • Glòria Freixa, també filla de Calella i de Junts, és secretària primera de la mesa del Parlament

Senadors d'esquerra a dreta: Eduard Pujol, ,Antoni Poveda, Josep Maria Reniu, Alfons García, Núria Marín, Francesc Ten, Laura Castel i Teresa Pallarès.

2024-07-25T18:56:20+01:0025/07/2024|

El Parlament ha escollit avui al calellenc Francesc Ten com una de les vuit persones que representaran Catalunya al Senat. Ten, de Junts, s’estrena com a senador en aquesta legislatura, fent un pas més en la seva carrera política. Ha estat escollit juntament amb la resta de candidats amb 114 vots a favor de la cambra, 11 en contra i 2 abstencions.

Actualment, presideix la sectorial de Llengua, Cultura i Mitjans de Comunicació de Junts i ha estat diputat al Parlament i regidor a Tortellà, a la Garrotxa. També ha estat cap de Publicacions de la Universitat de Girona, coordinador d’arts escèniques de l’Ajuntament de Girona i director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona. Tot i haver nascut a Calella, s’ha desenvolupat en l’àmbit polític a terres gironines.

Ten també ha tingut un peu en el món de la interpretació participant a algunes de les sèries de televisió de TV3 més reconegudes, com “El cor de la ciutat”, “Ventdelpla” i “La Riera” a més d’altres pel·lícules i produccions teatrals, i ha publicat diversos llibres.

Junts també ha proposat a Eduard Pujol i Teresa Pallarès per a ser senadors, el PSC ha designat a Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García, ERC ha decidit mantenir Laura Castel i rellevar-la per Josep Maria Reniu al cap de dos anys i el PP ha escollit a Lorena Roldán.

Glòria Freixa, secretària primera de la mesa del Parlament

Qui també ha assumit un nou càrrec polític és Glòria Freixa, que va ser escollida secretària primera de la mesa del Parlament, de majoria independentista i femenina. També filla de Calella però residint a Barcelona, Freixa (Junts) comparteix mesa amb el seu company de partit Josep Rull com a president, Juli Fernández (ERC), Rosa Maria Ibarra (PSC) i Judith Alcalá (PSC).

És la tercera legislatura de Freixa a la cambra catalana, on va aterrar l’any 2019 per la renúncia de Laura Borràs que va marxar al Congrés dels Diputats.

D’esquerra a dreta, Rosa Maria Ibarra (PSC), Glòria Freixa (Junts), Raquel Sans (ERC), Josep Rull com a president, David Pérez (PSC), Juli Fernández (ERC) i Judith Alcalá (PSC)

Comparteix el contingut!

Go to Top