Sindicats de Mossos qüestionen el reforç d’estiu amb hores extres i posen en dubte que s’arribin a cobrir

  • SAP-Fepol acusa al director de Mossos de “maquillar les dades” per destacar la reducció dels delictes i no l’augment de l’agressivitat

  • El sindicat retreu que se substitueixi el reforç d’agents per hores extres i qüestionen que s’arribin a cobrir, ja que són voluntàries

La campanya d’estiu es cobrirà, a les comissaries de Pineda i Arenys, amb hores extres, que tenen un preu, de mitjana, el doble de car que les ordinàries.

2024-07-24T17:51:11+01:0024/07/2024|

Els sindicats dels Mossos d’Esquadra retreuen que no s’hagi dotat la comissaria de Pineda del tradicional reforç del pla d’estiu amb agents i qüestionen la bossa d’hores extres anunciada pel director general del cos, Pere Ferrer, ja que són voluntàries. “El nostre dubte és si aquestes hores extres s’ompliran, si es cobriran, si els efectius voldran anar a treballar i si això minimitzarà l’accidentalitat que pot sorgir en aquesta zona, tenint en compte que no hi haurà reforç del pla de costes”, adverteix la portaveu del sindicat majoritari del cos, SAP-Fepol, Imma Viudes, posant de relleu que no s’ha detallat el volum d’hores extres del qual es disposa. En una reunió amb els alcaldes de la comarca, el director dels Mossos va afirmar que la bossa d’hores extres equivalien a 44 agents.

En el cas dels Mossos d’Esquadra, el límit d’hores extraordinàries que poden fer és de 150, expliquen des del sindicat, per sobre de les 80 de la majoria de professions. Però són voluntàries i suposa que els agents sacrifiquen els seus dies festius. A més, han de ser els mateixos professionals de Pineda els qui decideixin ampliar l’horari, tot i que des del sindicat apunten que és probable que es busquin altres fórmules si no s’aconsegueixen cobrir.

A nivell econòmic, a més, té un gran impacte. Si una hora ordinària té un preu d’aproximadament 13 euros, l’import de l’hora extra diürna és de 23,67 euros bruts i la nocturna és de 28,40 euros bruts. Uns imports es corresponen al que percep un agent que acaba d’entrar al cos un cop ha superat el període de pràctiques, però que augmenta en funció de l’escala de comandament. Una diferència important que es notarà a les arques públiques.

Menys delictes, més agressivitat

En la mateixa trobada a la seu del Consell Comarcal del Maresme, Ferrer va afirmar que s’ha reduït l’índex delinqüencial al Maresme, xifrant en un 30% menys els robatoris amb violència i en un 18% l’augment de les detencions. La portaveu de SAP-Fepol recrimina que el director dels Mossos “s’ha escudat” en aquesta reducció tot i que el problema és l’increment de la conflictivitat i l’agressivitat dels delictes, acusant-lo de “maquillar les dades”. “Sabem que tenim més armes blanques, ho ha dit el mateix Conseller i el mateix director general, sabem que tenim producció i tràfic de drogues, principalment de marihuana, i això provoca que tinguem narcoassalts i altres tipologies associades a Salut Pública”, enumera la portaveu sindicalista, unes problemàtiques que també es pateixen a Calella.

Tots els esforços en la Copa Amèrica

El major dispositiu dels Mossos d’Esquadra serà per la Copa Amèrica de vela que se celebra aquest estiu a Barcelona. Interior ha mobilitzat un important nombre d’efectius per l’esdeveniment, una decisió que el sindicat lamenta que va en detriment de comissaries com la de Pineda. “S’ha deixat la ciutadania del nord del Maresme desemparada”, lamenta Viudes. També desconeixen la quantitat d’agents que sortiran de la nova promoció aquest agost i que es destinaran a Pineda, tot i que la meitat aniran a Barcelona.

Comparteix el contingut!

Go to Top