Les fires gironines seran les protagonistes del monogràfic de la Fira de Calella

  • Les novetats d’aquest any són una zona gastronòmica local al centre del passeig i l’ampliació de l’horari, que funcionarà de forma ininterrompuda

  • Es podrà comprar una entrada anticipada al “preu simbòlic” d’un euro, mentre que a taquilla es mantindrà el preu de 3 euros

La presentació s'ha fet al Passeig Manuel Puigvert. (Foto: CalellaCOM)

2024-07-23T19:20:47+01:0023/07/2024|

La temàtica “Fira de Fires” es manté aquest any a la Fira de Calella i l’Alt Maresme, però se centra en un territori concret: els esdeveniments de les terres gironines. Així ho han donat a conèixer l’alcalde, Marc Buch, i el regidor de Fires, Josep Grima, en una presentació oberta al públic al passeig Manuel Puigvert, tot i que no han desvetllat encara quines són les fires que participaran. De fet, l’alcalde ha avançat que mantindran el mateix concepte durant tota la legislatura, donant a entendre que cada any se centrarà en les fires d’un territori o província catalana.

El cartell mostra una àmfora que Grima ha explicat que simbolitza el “transport de coses bones cap a Calella, com fulles, natura, flors, mosques com a símbol de Girona, les anxoves… lligat al concepte de fira de fires”, on l’alcalde ha afegit que també es relaciona amb les àmfores que es fabricaven al jaciment del Roser fa dos mil anys. També s’ha renovat el logo de la fira, que pren la imatge de la balustrada del passeig on se celebra i els colors blau i verd que representen el mar i els plataners.

Imatge del cartell d’enguany presentat aquesta tarda al Passeig Manuel Puigvert

Zona gastronòmica local

Es dividirà de nou en quatre espais, amb la novetat que la zona gastronòmica comptarà amb els restauradors locals. Hi haurà la zona de monogràfic, les parades d’artesania i el “familiarium” amb les entitats i l’àrea de jocs. Entre les activitats gratuïtes que es podran fer hi ha minigolf, circuit de cordes, jocs gegants, tallers amb les entitats locals i demostració d’oficis artesans.

El regidor de Fires ha afirmat que s’ha millorat el recorregut i que cada espai estarà marcat amb un color. També ha destacat la intenció de reduir l’impacte dels residus amb illes de contenidors de recollida selectiva i mesures com replantar la vegetació que decori la fira, com ja es va fer l’any passat.

S’amplia l’horari

Una altra de les novetats és que l’horari de la Fira de Calella i l’Alt Maresme s’amplia: obrirà d’11h a 23h de forma ininterrompuda, excepte el diumenge que tancarà a les 21h. Aquesta decisió es deu, segons l’alcalde, a que “la Festa Major no tanca” i la seva voluntat de lligar els dos esdeveniments.

També s’instal·laran noves portalades d’accés relacionades amb la temàtica de la fira.

Entrada a 1 euro

Un dels debats principals al voltant de la fira any rere any és si l’entrada ha de ser gratuïta. Buch ha explicat que s’ho van plantejar, però van decidir mantenir l’entrada de pagament per tal de “donar-li valor”, però que han optat per obrir una nova modalitat d’entrada anticipada al “preu simbòlic” d’un euro. Es podrà comprar a partir de l’1 d’agost fins el 10 de setembre al web de la Fira de Calella i de forma presencial a Can Saleta i a l’Ajuntament.

A taquilla, l’entrada mantindrà el preu de 3 euros pel públic general i gratuïta pels menors de 12 anys i pels pensionistes.

La presentació de la fira ha finalitzat amb l’actuació del grup d’havaneres Les Anxovetes, també d’origen femení i un dels pocs amb veus femenines.

Comparteix el contingut!

Go to Top