El caos diari de desplaçar-se amb Rodalies

  • La falta de manteniment i inversió a la línia ferroviària provoca avaries i problemes tècnics que perjudiquen el funcionament dels trens

  • Els usuaris se senten indefensos i alhora indecisos per no saber com actuar davant d’aquestes incidències

2024-07-23T12:46:00+01:0023/07/2024|

Els usuaris de Rodalies han tornat a patir aquest matí un problema tècnic que ha generat de nou el caos a l’estació de Calella. L’agulla que canvia les vies a Sant Pol s’ha trencat i això ha provocat la interrupció temporal de la circulació. 

El tren que estava a l’estació calellenca ha estat aturat durant més de vint minuts en hora punta, les 8h del matí, sense informació. Quan el maquinista i la megafonia han anunciat la incidència, alguns viatgers desesperats han intentat buscar un transport alternatiu, sortint a la parada de taxis de l’exterior. En aquest impàs, el tren ha marxat sense que el maquinista avisés que tornava a estar operatiu, deixant fora del vagó i amb un pam de nas a moltes persones. Una escena que ha enfurismat als viatgers i ha sorprès també als treballadors de l’estació que no sabien com justificar la situació. Encara sense informació, alguns passatgers esperaven el pròxim tren -que també ha estat un quart d’hora llarg aturat, com la majoria de serveis següents- mentre d’altres desistien i buscaven una alternativa.

L’agulla trencada a Sant Pol ha provocat el caos a primera hora i retards tot el matí. La manca d’informació també ha perjudicat els usuaris d’Arenys, on se’ls ha informat  erròniament que el tren sortiria des de la via 2, quan en realitat el que ha marxat ha estat el de la 5. 

Tot i que aquesta ha estat la problemàtica d’aquest matí, els usuaris de Rodalies viuen el dia de la marmota, patint una incidència rere una altra. És el pa de cada dia per a totes aquelles persones que utilitzen Rodalies com el seu mitjà de transport. “És un caos diari perquè sempre hi ha una incidència o un altre”, lamenten els usuaris, que veuen amb resignació com s’ha arrossegat aquest problema des de fa molts anys. 

Manteniment de les infraestructures 

Renfe i Adif es reparteixen la gestió de les línies ferroviàries de Rodalies. Adif és l’empresa pública responsable de la infraestructura i del seu manteniment, mentre que Renfe és la que fa funcionar el servei i qui també ha de garantir que els trens estiguin en perfectes condicions.

Per exemple, la deixadesa en el manteniment per la manca d’inversió ha provocat que es trenqui l’agulla de Sant Pol, ja que són components que es desgasten amb el temps, no s’espatllen en un sol dia. De fet, fonts d’Irvia, l’empresa que fa el servei de manteniment a Adif, admeten que la infraestructura ferroviària de l’Alt Maresme no s’ha canviat des de fa molts anys. Les estacions més perjudicades són aquelles que tenen una via única, des de Canet fins a Blanes. 

D’altra banda, els mateixos trens presenten problemes, com pantalles que s’espatllen, megàfons que emeten sorolls estridents, llums que s’apaguen, aire condicionat que directament no funciona o fins i tot, seients trencats que han provocat més d’una caiguda. Rodalies és un dels serveis més criticats pels usuaris del transport públic i l’R1 és la línia més castigada per les crítiques, amb problemes de saturació en els vagons i retards en els horaris. 

Indefensió i indecisió

Davant d’aquestes incidències, molts calellencs arriben tard a la feina o a classe, alguns tenen una cita amb el metge o reunions. Tots ells es troben amb un transport amb el qual no saben si arribaran a temps. “És una loteria, no pots confiar en el servei”, expressen els usuaris. 

La necessitat de complir amb tots aquests compromisos i la manca d’informació fa que els usuaris se sentin indefensos i que mai sàpiguen si és preferible esperar que se solucioni el problema de torn o optar per un transport alternatiu, que potser no es poden permetre. Sovint, els mateixos treballadors de les estacions tampoc saben les previsions a l’hora de solucionar les incidències i, per tant, no poden ajudar la gent a prendre decisions. Una indecisió que fa perdre el temps, cada dia, als habituals de Rodalies.

Les jornades de vaga dels treballadors i els dies de pluges ja fan témer als calellencs per la seva rutina, ja que els trens poden patir múltiples retards i cancel·lacions. Hi ha qui decideix viatjar amb cotxe o pagar un taxi, però aquells que no tenen el carnet de conduir o els recursos econòmics estan obligats a continuar agafant el tren i vivint el caos de Rodalies.

Comparteix el contingut!

Go to Top