L’Estat començarà el traspàs de la línia de tren del Maresme a la Generalitat el gener de l’any vinent

  • L'R1 de Rodalies serà la primera que començarà el procés de traspàs

2024-07-21T07:56:57+01:0020/07/2024|

L’Estat i la Generalitat començaran el gener del 2025 el traspàs de la línia R1 de Rodalies, la que connecta el Maresme amb Barcelona i la província de Girona. El Departament de Territori i el Ministeri de Transports preveuen enllestir la documentació sobre la infraestructura, la seguretat, la senyalització i les estacions abans del 31 d’octubre per tal d’elevar la proposta a principis de l’any que ve.

La de la costa maresmenca serà la primera línia de tren que es transferirà; suposant la prova pilot d’aquest procés. La Generalitat iniciarà el traspàs de la R2 i la R3 el desembre de 2025, pràcticament un any després, i estudiaran incloure també les infraestructures de l’R4 i l’R16.

Les dues administracions també han tancat un “principi d’acord” per reforçar el finançament de tota la xarxa de Rodalies, però cal el vistiplau de la Comissió Mixta d’Afers Econòmics i Financers. El govern ha avançat que s’està treballant en un nou pla d’inversió pel període 2026-2030.

Aquestes són les principals conclusions de la darrera reunió de la Comissió de Seguiment del traspàs de Rodalies, on l’Estat i Generalitat també fan les primeres passes per definir la nova empresa mixta que ha de substituir Renfe quan es faci efectiu el traspàs.

Comparteix el contingut!

Go to Top