Macrooperatiu dels Mossos a l’autopista del Maresme per reduir els accidents de trànsit

  • S’aprofitaran les àrees dels antics peatges d’Arenys i Santa Susanna per ubicar controls d’autocars i vehicles pesants

  • Els dispositius s’allargaran tot l’estiu i inclouen la instal·lació de radars, la vigilància amb drons i un helicòpter

2024-07-19T16:27:20+01:0019/07/2024|

Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa un macrooperatiu de trànsit a l’autopista C-32 que s’allargarà tot l’estiu amb controls simultanis per reduir els accidents a les carreteres, en un dispositiu que s’ha accelerat per l’encastament del bus a la boca del túnel de Tordera i Pineda i els diversos accidents tant a la C-32 entre cotxes com a l’AP-7 amb camions implicats.

Controls als antics peatges d’Arenys i Santa Susanna

S’aprofitaran les esplanades dels antics peatges d’Arenys de Mar i Santa Susanna per ubicar els controls dels vehicles pesants, com camions i autocars, ja que els conductors professionals són un dels objectius principals del dispositiu. L’asfalt actualment buit -on s’han d’instal·lar les àrees fotovoltaiques- es convertiran en controls d’aquests grans vehicles, fet que obligarà a executar una petita obra perquè puguin ser desviats cap a la zona, segons ha explicat a Ràdio Tordera el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel.

Precisament aquest dijous, la Policia Local de Palafolls va denunciar un conductor d’autobús que va donar positiu per consum de drogues quan viatjava amb una seixantena d’avis. La mateixa tarda, en un dels controls a l’AP-7, a l’antic peatge de la Roca del Vallès, han multat un camioner per conduir mentre parlava per telèfon.

L’accident de l’autobús, probablement per la impactant imatge del vehicle en posició gairebé vertical a l’entrada del túnel, ha incrementat la sensibilitat ciutadana i la preocupació de les autoritats. Lamiel també ha insistit en demanar màxima prudència a la carretera, en especial els conductors professionals, afirmant que el parc de vehicles està envellit.

Controls amb radars, drons i un helicòpter

Els dispositius els formen més de 80 agents que controlen les carreteres i autopistes, on també s’instal·laran caixes radars. La circulació també es vigilarà des de l’aire, amb la Unitat de Drons de Mossos d’Esquadra i un helicòpter del Servei Català de Trànsit (SCT) que incorpora el sistema Falcó, un radar mòbil capaç de capturar els excessos de velocitat sense ser detectat i que ja ha sancionat a 4 conductors.

Els Mossos d’Esquadra ja han fet controls a 17.407 vehicles. Només a l’Àrea Metropolitana Nord -regió en la qual es troba Calella- ja s’han sancionat en un dia a 138 conductors, la majoria per excés de velocitat. Durant aquest 2024, s’han registrat gairebé un 10% més de denúncies respecte el mateix període de 2023 i un 5,87% més d’atestats de trànsit, on la gran majoria han estat per conduir sota els efectes de l’alcohol o sense haver obtingut mai un permís o llicència.

Comparteix el contingut!

Go to Top