Policia Local i Mossos fan patrullatge conjunt com a resposta als darrers disturbis

  • Els agents vigilen diferents punts de la ciutat, com la Riera Capaspre, la plaça Sant Elm i l’estació de tren

  • Estimem Calella i ERC reclamen la creació d’una taula de seguretat, on s’apliquin mesures de prevenció contra l’activitat delictiva

Mossos i Policia Local patrullant a la plaça Sant Elm. (Foto: @PoliciaCalella)

2024-07-18T21:51:04+01:0018/07/2024|

Els Mossos d’Esquadra i la Policia realitzen aquests dies controls conjunts a diferents punts de la ciutat. Un increment del patrullatge policial que coincideix amb una etapa on la preocupació per la seguretat s’ha duplicat  entre els calellencs i on els episodis de violència i els actes delictius s’han multiplicat darrerament, amb incidents molt mediàtics com l’apunyalament mortal, la baralla pel robatori d’un telèfon mòbil i el cas de violència de gènere entre una parella de turistes. 

Els agents patrullen per zones conflictives com l’estació de tren, un punt amb una gran mobilitat de persones, i la plaça Sant Elm, on molta gent es queixa del tràfic de drogues i dels aldarulls constants per part d’un grup de joves. També controlen la Riera Capaspre, on els establiments de la zona denuncien la inseguretat que pateixen a causa de les baralles i robatoris que s’han tornat una constant. De fet, un dels darrers casos ha estat una baralla grupal durant la matinada de dimarts i on segons alguns testimonis, els implicats anaven armats amb matxets, pals i nunchakus -una arma d’origen japonès que s’utilitza en algunes arts marcials-.  

A més de les patrulles conjuntes entre Mossos i Policia Local, l’Ajuntament també ha demanat a Interior el reforç de les unitats ARRO, que ja van venir a Calella a finals d’any en el moment àlgid de la crisi de seguretat.

Estimem i ERC proposen crear una taula de seguretat  

Coincidint amb la situació que es viu darrerament, Estimem Calella i ERC Calella demanen crear una taula de seguretat, civisme i convivència, perquè s’apliquin accions per reduir la delinqüència a Calella, una proposta que presentaran en forma de moció al ple de la setmana vinent. El text afirma que “no té la intenció de polititzar la seguretat, sinó de treballar conjuntament per al benestar de tots els ciutadans”, convidant representants de tots els partits polítics, comerciants, l’Associació Turística de Calella i altres sectors de la ciutat per reunir-se de forma regular i establir accions concretes.

No és la primera vegada que es debat al ple la creació d’una taula de seguretat a Calella; els republicans ja la van presentar al mes de febrer però el govern municipal, que té majoria absoluta, la va tirar enrere. La moció que es debatrà la setmana que ve també proposa recollir l’opinió de la ciutadania i informar públicament de les mesures que es prenguin, però no contempla l’estudi d’urbanisme amb perspectiva de gènere que ERC plantejava al febrer ja que, segons el grup republicà ja està recollit a la memòria dels pressupostos i està en procés de contractació. 

Comparteix el contingut!

Go to Top