Un autobús queda encastat a l’entrada del túnel de la C-32 a Santa Susanna-Tordera per l’explosió d’una roda

  • Tres persones han estat traslladades en estat crític amb l'helicòpter medicalitzat als hospitals de Vall d'Hebron i Can Ruti i hi ha una trentena de ferits de diversa consideració

  • Els passatgers han estat evacuats ràpidament, però els Bombers han tingut dificultats per excarcerar al conductor, que havia quedat atrapat

Un autobús que traslladava treballadors d'Inditex ha impactat contra l'entrada del túnel de la C-32, als límits dels termes municipals de Tordera, Santa Susanna i Pineda de Mar. L'autopista està tallada i els cotxes es desvien per la sortida de Calella i Pineda; les restriccions de trànsit podrien continuar fins demà.

L'autobús ha quedat encastat al túnel. (Foto: CalellaCOM)

2024-07-16T11:22:18+01:0016/07/2024|

Un autobús ple de gent ha quedat travessat a l’entrada d’un túnel de l’autopista C-32, entre Tordera i Santa Susanna. L’autobús ha acabat en aquesta espectacular posició després que explotés una roda, una explosió que han sentit els testimonis. El conductor ha perdut el control del vehicle, que ha xocat contra el guarda-raïl i ha quedat totalment volant a l’entrada de l’autopista.

A l’autobús hi viatjaven uns 60 passatgers, de les quals una trentena estan ferides lleus. El conductor seria el que tindria lesions de major consideració. Tres víctimes han hagut de ser traslladades en estat crític amb l’helicòpter medicalitzat als hospitals de Vall d’Hebron i Can Ruti. El SEM ha informat que també dues persones han estat traslladades a l’Hospital de Blanes, una en estat greu i l’altra menys greu, i una altra víctima l’han portat en estat menys greu al CUAP de Mataró. Els passatgers són treballadors d’Inditex que es desplaçaven amb l’autobús de l’empresa Monbús que la cadena textil posa a disposició per traslladar-los als centres de treball de Palafolls i Tordera.

El conductor ha estat el més difícil d’excarcerar. (Foto: CalellaCOM)

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla PROCICAT per l’accident. Els Bombers han treballat amb gairebé una trentena de dotacions per excarcerar els passatgers atrapats a l’interior; els han aconseguit evacuar a tots excepte al conductor, que continua atrapat. També s’hi han desplaçat 14 unitats del SEM i dos helicòpters medicalitzats, a més de les policies locals dels municipis de l’Alt Maresme.

L’autopista C-32 està tallada a l’alçada de Pineda, els carrils en sentit Girona que és on s’ha produït el succés. Els cotxes es desvien per la sortida de l’autopista de Calella i Pineda. El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha demanat a tothom “que s’estalviï d’agafar la C-32”, ja que no descarten que estigui tallada durant tot el dia, també fins demà, degut a que retirar l’autobús es preveu “una operació molt difícil”. Lamiel lamenta que “ha estat un accident molt greu, amb molts ferits” i ha demanat “màxima prudència, sobretot als conductors professionals”.

Alguns dels ferits menys greus han estat traslladats a Can Xaubet, on han estat tractats i han rebut atenció psicològica. També s’hi han desplaçat l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, i els comandaments dels Bombers, del SEM, del govern català i el director del Servei Català de Trànsit.

Alguns dels passatgers ferits han estat traslladats a Can Xaubet. (Foto: La Vanguardia)

Un túnel en tres municipis

Des del moment de l’accident hi ha hagut confusió sobre el municipi on s’ha produït. Es dona la casuística que el túnel està al límit de tres termes municipals: Pineda, Santa Susanna i Tordera. Tot i així, el punt on ha tingut lloc l’accident és Tordera.

L’accident ha provocat un gran desplegament dels cossos d’emergències. (Foto: CalellaCOM)

Comparteix el contingut!

Go to Top