Les principals hipòtesis de l’accident de l’autobús

  • Els Mossos d’Esquadra estan centrant tots els esforços en esclarir les causes de l’accident, que se centren en l’estat del conductor i un problema en l’autobús

  • S’analitzen les caixes negres i la posició dels passatgers; els Mossos prendran declaració a totes les persones que viatjaven al vehicle

2024-07-16T19:49:11+01:0016/07/2024|

Tota l’atenció mediàtica continua posada en l’autobús que s’ha encastat contra la boca del túnel entre Tordera, Pineda de Mar i Santa Susanna. Ja s’ha aconseguit desencallar el vehicle, però l’estat de les víctimes més greus i les causes que han portat a que l’autocar quedés en posició gairebé vertical són ara el focus d’atenció.

Els Mossos centren tots els esforços en la investigació de l’accident, en el que han resultat ferides una cinquantena de persones. Malgrat totes les hipòtesis estan obertes, les que prenen més força són dues. D’una banda, que el conductor es pugui haver adormit al volant, ja que, segons informa RTVE, alguns testimonis expliquen que l’autobús anava d’un costat a un altre moments abans de la col·lisió.

Des del primer moment s’ha treballat també amb el fet que hagi explotat una roda del vehicle, de tal forma que el conductor ha perdut el control de l’autobús i ha xocat amb el guarda-raïl situat just al costat de l’entrada del túnel. De fet, els testimonis que han quedat retinguts a la via en els seus vehicles han escoltat una explosió prèviament a veure l’autocar pujant pel túnel. No es descarta tampoc que hagin ocorregut les dues: que la roda hagi explotat en el moment que el conductor s’ha adormit i el bus ha topat amb el guarda-raïl.

Els Mossos d’Esquadra no donen detalls, hores d’ara, de la investigació. En tractar-se d’un accident amb tantes víctimes, no volen donar una informació no confirmada per evitar problemes amb les asseguradores. A més, segons apunten els advocats, si es corrobora la hipòtesi que el conductor s’hagi adormit, es podria enfrontar a una pena de presó.

Les caixes negres i les declaracions dels testimonis, claus en la investigació  

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha explicat que ara s’analitzaran les caixes negres de l’autobús i la infraestructura. Els Mossos d’Esquadra prendran declaració a tots els passatgers i els situaran en el seient en el que estaven per tal de tenir tots els detalls que els permeti confirmar la causa de l’accident. També es revisaran totes les càmeres de trànsit situades al llarg de la via.

Lamiel ha tornat a demanar màxima prudència a tots els conductors, especialment els professionals, i ha insistit en la importància de passar les revisions dels vehicles. Des del primer moment, el director de Trànsit ha afirmat que el parc de vehicles està envellit, fet que augmenta la possibilitat de patir avaries i accidents.

Una dona de 28 anys pateix una lesió medul·lar

De les 47 persones ferides en l’accident, tres d’ells continuen en estat greu. Una d’elles és una jove de 28 anys, ingressada a l’Hospital Vall d’Hebron amb una lesió medul·lar greu, també un home de 40 anys que es troba a Can Ruti i una dona de 40 anys que ha estat traslladada al Trueta de Girona. La resta de ferits són de menor consideració i estan ingressats a diferents hospitals o ja han estat donats d’alta.

Tots els passatgers són treballadors del grup Inditex que viatjaven en un autobús llançadora operat per l’empresa Monbus que connecta Barcelona amb els centres logístics de Massimo Dutti, Oysho, Bershka i Lefties a Tordera. Durant les darreres hores, han augmentat els comentaris a les xarxes socials exposant diversos accidents ocorreguts en autobusos de la mateixa empresa.

El vehicle ha estat retirat de la via, però continuen les tasques per assegurar la zona. Es preveu que en breu s’obri un dels carrils per tal de treure el que s’ha habilitat en sentit contrari. La circulació no quedarà totalment restablerta fins, com a mínim, aquesta nit.

Comparteix el contingut!

Go to Top