El reforç d’hores extres dels Mossos per l’estiu al Maresme equival a 44 agents

  • El director de Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, defensa la bossa d’hores com un sistema "més eficient" que la redistribució de la plantilla

  • Ferrer afirma que la delinqüència al Maresme s’ha reduït tot i la sensació generalitzada d’inseguretat

2024-07-13T11:51:47+01:0013/07/2024|

La bossa d’hores extres dels Mossos d’Esquadra per cobrir la campanya d’estiu al Maresme equival a 44 agents. Aquest any, no hi ha un reforç d’agents a la nostra zona, sinó que es compensa amb una bossa d’hores extraordinàries, tal com avançava CALELLA COMUNICACIÓ, per destinar als torns que els comandaments de les comissaries de Pineda de Mar i d’Arenys creguin més necessaris. 

Tot i que suposa una major despesa econòmica, el director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha defensat que és un sistema “més eficient” perquè pots tenir tres policies més en una àrea bàsica policial, que repartits entre escamots, horaris, dies de permís i vacances, els acabes veient poc… En canvi, si la bossa d’hores la concentres quan tens les necessitats dels serveis, els pots concentrar a les tardes i nits de dijous, divendres o dissabtes”, explica Ferrer. El director dels Mossos ha afirmat que sense aquest sistema hagués estat impossible cobrir, per exemple, la Copa Amèrica a Barcelona sense treure agents de la resta de comissaries de Catalunya: “ja no serà així i ningú perdrà efectius“, ha assegurat.

Ferrer ha explicat el pla d’estiu en una reunió amb els alcaldes del Maresme, on també ha defensat el paper de Mossos davant la sensació d’inseguretat de la ciutadania i les queixes que han manifestat tant els municipis com els sindicats policials. El director de la policia catalana ha afirmat que la delinqüència s’ha reduït a la comarca i que el nivell els robatoris amb violència al Maresme ha caigut un 30% i els robatoris amb força ho ha fet un 23%. “El cos dels Mossos d’Esquadra garanteix que el Maresme està un 16% per sota de la mitjana catalana i que en el mateix període hem augmentat un 18% les detencions policials”, ha subratllat. Unes xifres que contrasten amb la sensació d’inseguretat ciutadana, cada vegada més acusada per successos com l’apunyalament mortal a Calella i el fet que cada vegada es produeixen més incidents amb armes blanques.

El director dels Mossos s’ha reunit amb els alcaldes del Maresme en una trobada al Consell Comarcal.

Segons les dades del director de Mossos d’Esquadra, la plantilla d’agents en el Maresme ha crescut un 12% en els darrers 10 anys i ara la comarca disposa d’un total de 473 agents. Ferrer afirma que aquest número s’incrementarà el 2025, ja que durant els pròxims mesos s’incorporaran al cos 800 agents i hi haurà també Mossos en pràctiques. 

Durant la reunió d’alcaldes, aquests han posat sobre la taula els aspectes que fomenten la delinqüència a la comarca, principalment l’augment de la producció de drogues que comporta altres delictes, com ocupacions violentes i baralles. 

El president del Consell Comarcal del Maresme, Francesc Alemany, també ha manifestat la voluntat dels alcaldes que els Mossos assumeixin més responsabilitat en aquests àmbits per tal de treure-li pressió a les policies locals.

Comparteix el contingut!

Go to Top