El telèfon d’atenció ciutadana 012 passa a ser un servei gratuït

  • L’objectiu és reduir la bretxa digital i facilitar l’accés de la ciutadania als serveis públics

El 012 permet consultar tràmits i pagar impostos, entre altres gestions (Foto: gencat)

2024-07-11T10:07:17+01:0011/07/2024|

A partir d’ara, trucar al 012 és gratuït. La Generalitat ha aplicat aquesta mesura després d’aprovar-la en el Model d’atenció ciutadana del 2023 per reduir la bretxa digital i facilitar l’accés dels usuaris als serveis públics.

El telèfon d’atenció ciutadana s’utilitza per consultar informació sobre l’estat dels tràmits, per pagar impostos o sancions, demanar cita per a les oficines d’atenció presencial i sol·licitar ajuda per fer gestions en línia.

Fins ara, el cost de trucar al 012 costava entre uns 0,43 € i 0,83 € en funció de l’operadora que es tingués. Si ara l’operadora continua cobrant l’import, es pot fer una reclamació al proveïdor i a l’Agència Catalana del Consum.

El cost del servei ara l’assumirà la Generalitat i preveu un desemborsament d’1,2 milions d’euros. El 012 beneficia als sectors de la població més vulnerables i que necessiten suport en un món cada vegada més digitalitzat. El nou Model d’atenció ciutadana del govern també impulsa altres mesures, com la creació d’oficines d’atenció ciutadana integrades i accessibles.

Comparteix el contingut!

Go to Top