L’hospital de dia sociosanitari i la rehabilitació comencen a Pineda aquest dilluns

  • El nou espai sanitari s'ha habilitat al costat del Mercadona, a l'edifici d'oficines de Golden Hotels

  • A l'espai de l'Hospital de Calella on fins ara estava l'hospital de dia s'hi manté la rehabilitació cardíaca i s'hi afegeix l'hospital de dia oncològic

El centre de Pineda comptarà amb servei de rehabilitació ambulatòria i pediàtrica (Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva)

2024-07-01T08:28:06+01:0001/07/2024|

L’anunciat trasllat de l’hospital de dia s’ha fet efectiu aquest dilluns. El sociosanitari i el servei de rehabilitació han deixat les instal·lacions de l’Hospital de Calella per una nova ubicació al costat del Mercadona de Pineda, en un edifici d’oficines propietat de Golden Hotels.

S’ha habilitat una superfície de 900 metres quadrats on s’hi ha traslladat l’Hospital de Dia d’Atenció Intermèdia, que té una part psicogeriàtrica on s’atenen persones amb deteriorament cognitiu o demència, i una altra part rehabilitadora per donar atenció a persones amb diferents patologies que requereixen tractaments de rehabilitació física i funcional. En total, s’han creat quatre sales: per a l’Hospital de Dia Rehabilitador, per a l’Hospital de Dia Psicogeriàtric, una per a desenvolupar-hi rehabilitació ambulatòria i una altra per a la rehabilitació pediàtrica, a més consultes i altres espais pels sanitaris. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ja disposava d’un servei a Pineda, el de rehabilitació a Can Xaubet, ja que el CAP depèn directament de Salut.

A l’Hospital de Calella es mantindrà la rehabilitació cardíaca i, segons la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’ens que gestiona tant l’hospital com el CAP, a l’espai que queda lliure s’hi ubicarà l’Hospital de Dia Oncològic. “Mentre treballem en el projecte d’ampliació de l’Hospital de Calella hem de continuar millorant alguns dels nostres serveis per poder oferir una atenció òptima als nostres pacients”, afirma Ramon Cunillera, gerent de la Corporació, en una nota de premsa, “per això, aquesta reorganització i optimització dels espais ens permetrà una ampliació important de l’Hospital de Dia amb una zona més àmplia dins de l’Hospital de Calella, fet que ens permetrà tenir més capacitat de treball i de resolució i podrem donar una millor resposta als pacients del territori, tenint en compte que tindrem més del doble de punts d’atenció respecte al que podem oferir actualment”.

A la pràctica, el fet que hi hagi serveis que es traslladen de l’Hospital de Calella i que no es vegi cap avanç en l’ampliació, sumat a que s’ha anat endarrerint -el conseller de Salut va marcar en el 2030 la nova data, cinc anys més tard del que s’havia dit inicialment- i a la inestabilitat política, no dona gaires esperances al centre sanitari. S’ha posat en marxa el calendari per tal d’escollir nou president per la Generalitat i, si abans del 26 d’agost no hi ha investidura, es convocarien eleccions per l’octubre, allargant encara més -i minimitzant les opcions- de l’ampliació.

Comparteix el contingut!

Go to Top