Dos sindicats policials denuncien la manca de Mossos arran de l’apunyalament mortal

  • SAP-FEPOL i SME-FEPOL lamenten que la comissaria de Pineda no té suficients efectius per cobrir la demanda del territori i que “posa en risc la seguretat de la ciutadania”

  • L’alcalde Buch ha compartit el comunicat dels sindicats mostrant el seu suport al cos de Mossos d’Esquadra i destacant la seva “decepció” amb el Departament d’Interior

2024-06-22T11:18:01+01:0022/06/2024|

Els sindicats policials tornen a fer evident el malestar dels agents per la manca d’efectius a la nostra zona. La baralla que ha s’ha saldat amb un mort per apunyalament i un altre ferit a la discoteca Oxygen de Calella ha portat al Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) a denunciar de nou la “insuficient dotació d’efectius del cos de Mossos d’Esquadra a la Comissaria de Pineda de Mar”, un fet que s’agreuja durant els mesos d’estiu per l’augment de població que suposa el turisme i que “posa en risc la seguretat de la ciutadania”. L’alcalde, Marc Buch, ha donat el seu suport al cos de Mossos i als sindicats i ha mostrat la seva “decepció” amb el Departament d’Interior.

Augment de delictes

En un comunicat conjunt, els dos sindicats recorden que els delictes a Calella van augmentar un 21,7% l’any 2023, una xifra que es va tractar a la Junta Local de Seguretat de principis d’aquest any presidida pel Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, quan ja començava a remetre el conflicte per la seguretat.

Partint d’aquest increment i en un moment en el qual pràcticament es duplica la població pel turisme, els sindicats qualifiquen la situació “d’especialment preocupant”. De fet, la batussa d’aquest dijous en què ha mort un home i un altre ha resultat ferit “posa en evidència la necessitat urgent de reforçar la seguretat al territori”, conclouen.

Reforç insuficient

Els sindicats desmenteixen el reforç de 18 agents que assegura el Departament d’Interior. Afirmen que “les dades oficials mostren un augment de només 4 agents durant l’any 2023 i de 7 agents des de l’any 2020, passant de 86 efectius el 2020 a 93 el 2024″. Aquest augment, diuen, és “clarament insuficient per cobrir l’augment poblacional de 3.240 habitants en els últims tres anys, especialment tenint en compte l’increment de població durant els mesos d’estiu”.

També lamenten que no s’hagin assignat efectius pel pla d’estiu a les comissaries de Pineda i d’Arenys, tal com va denunciar fa gairebé dos mesos el sindicat Uspac, “generant greus problemes de seguretat”.

Els alcaldes reclamaven més mossos

Els sindicats assenyalen que els alcaldes de l’Alt Maresme van reclamar a Interior un reforç d’agents de Mossos d’Esquadra per a la comissaria de Pineda de Mar, en resposta a l’augment de delictes violents i la sensació d’inseguretat provocada per un grup de multireincidents. Tot i el compromís d’Elena, asseguren que no es va incorporar cap agent i que el dispositiu especial consistia “només en l’enviament puntual d’una patrulla d’Arenys de Mar, deixant aquest territori descobert”.

Marc Buch ha compartit el comunicat dels sindicats mostrant el seu suport al cos de Mossos d’Esquadra i destacant la seva “decepció” amb el Departament d’Interior. Des que va esclatar el conflicte de la seguretat, el mes de novembre de l’any passat, ha reclamat en múltiples ocasions un augment d’efectius al territori, que encara no s’ha donat tot i que el conseller d’Interior va afirmar que destinaria agents de la nova promoció que ha d’acabar la seva formació aquest estiu.

Comparteix el contingut!

Go to Top