17 infants i joves amb malalties neuromusculars participen en el programa, en sessions individuals i col·lectives
L’Hospital de Calella incorpora la teràpia amb gossos per tractar els nens
L'objectiu d'incorporar els gossos en les teràpies de rehabilitació és mantenir la motivació dels nens en tractaments llargs
Les sessions es desenvolupen amb el professional de la teràpia i un tècnic amb intervencions assistides amb gos (Foto:@corposalutms)
L’Hospital de Calella ha incorporat la teràpia assistida amb gossos en la rehabilitació de menors amb malalties neuromusculars, aquelles que afecten la musculatura i el control directe del sistema nerviós.
L’objectiu és que els gossos siguin una eina per ajudar a mantenir la implicació dels nens en tractaments que poden arribar a ser molt llargs i desmotivadors. D’aquesta forma, els animals poden contribuir a que els pacients aconsegueixin els objectius terapèutics fixats en la rehabilitació, utilitzant també altres eines com videojocs o disfresses perquè els infants estiguin motivats.
Són 17 els pacients que participen en el programa, tant en sessions individuals com col·lectives, que tenen una durada d’entre trenta minuts i una hora. Hi participen diversos professionals sanitaris, com un metge rehabilitador, un fisioterapeuta i un terapeuta ocupacional, a més d’un tècnic en intervencions assistides amb gos de l’associació ItCan.
Segons la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, els beneficis que ofereixen aquests animals cap als petits són la millora de l’autoestima, la comunicació i l’aprenentatge, a més de reduir la sensació de soledat, reforçar conductes afectives i afavorir l’empatia. El projecte s’emmarca dins del Pla d’Humanització de la Corporació i té el suport econòmic de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH).