L’Aplec de la Sardana repeteix el format de tres dies i suma una cercavila

2024-05-31T09:11:10+01:0030/05/2024|

#sortimdecasaCalella L’Agrupació Sardanista de Calella celebra un any més l’Aplec de la Sardana, l’Aplec Pairal de Catalunya, una festa que torna a allargar-se durant tres dies acollint a diferents colles sardanistes d’arreu de Catalunya per ballar al ritme de les cobles i que sumarà una cercavila inicial.

Aquesta 96ena edició rebrà a les cobles Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, La Principal de la Bisbal, Marinada, Montgrins, la Principal del Llobregat, la Bisbal Jove i els Capgrossos músics de Cobla de Cassà de la Selva, aquests últims per la cercavila inicial.

La festa començarà aquest divendres amb la cercavila que sortirà a les 20h des de la Plaça Catalunya i recorrerà els carrers de la ciutat fins a la Plaça de l’Ajuntament, juntament amb la Colla Gegantera de Calella i els Udols de Foc, on just després hi haurà el pregó a càrrec de la compositora i cantautora Anna Abat, autora de la peça commemorativa de l’Aplec de l’any passat, i una doble audició de la Principal del Llobregat i la Bisbal Jove, on es tocaran peces com “Present a Calella”, de Jesús Ventura.

Les activitats continuaran al llarg del cap de setmana. Dissabte, a partir de les 18.30h, se celebrarà un concert de música per a cobla al Passeig de Manuel Puigvert, de la mà del director Marcel Sabaté, amb la cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i la Coral Laetare. Al vespre, a partir de les 22h, les activitats continuaran amb la doble audició que sumarà també a la Principal de la Bisbal.

El dia fort serà diumenge, on totes les cobles actuaran tot el dia al Patí de l’Ós. Com sempre, el moment més emotiu s’espera amb la interpretació del “Record de Calella”, de Vicenç Bou. S’espera la visita de la presidenta del Parlament a l’aplec aquest diumenge.

Comparteix el contingut!

Go to Top