Els treballadors de la neteja plantegen una vaga després que Urbaser desconvoqués la reunió

  • El personal decidirà aquest divendres en assemblea si van cap a una vaga indefinida per forçar a l’UTE Urbaser Arca del Maresme a negociar

  • L’empresa havia convocat als treballadors a una reunió aquest dijous, que ha anul·lat com a represàlia a la segona xiulada de la plantilla a la plaça de l’Ajuntament

2024-05-30T09:59:37+01:0030/05/2024|

El conflicte de la neteja s’enquista i el personal planteja convocar una vaga indefinida. Aquest divendres votaran en assemblea si fan una aturada per forçar a que l’empresa s’assegui a negociar les millores salarials, laborals i de maquinària que demanen.

La indignació de la plantilla ha augmentat encara més després que l’UTE Urbaser Arca del Maresme hagi anul·lat la reunió prevista per aquest dijous en el que consideren és una represàlia per la protesta que han repetit aquest dimecres a les portes de l’Ajuntament. Els treballadors ho llegeixen com una manca de voluntat de negociació per part de l’empresa, que se suma a la “ridícula” proposta que els va presentar fa gairebé dos mesos.

Els sindicats afirmen que és la forma de treballar d’Urbaser i que, aquesta mateixa setmana, el personal de la neteja de Parets del Vallès, una concessió també adjudicada a la mateixa empresa, ha signat la convocatòria de vaga. De fet, s’interpreta com una forma de pressió de l’empresa per tal d’aconseguir un augment econòmic per part de l’Ajuntament, ja que davant els treballadors al·lega pèrdues per no actualitzar-los el sou.

Una vaga més que probable

Des del comitè d’empresa auguren que la vaga serà una realitat perquè la plantilla està farta i indignada, però esperen a la votació perquè volen la unanimitat de tot el personal. De fet, durant les dues xiulades que han realitzat a la plaça de l’Ajuntament, els treballadors han destacat que la unitat actual no havia existit mai.

Els treballadors més veterans ho veuen com un fet històric; asseguren que a Calella mai s’ha fet una vaga en aquest àmbit però que porten aguanten les males condicions des de fa anys i que ha arribat el moment de dir prou.

Amb els tràmits que queden per fer, aquesta aturada en el servei de la neteja i la recollida d’escombraries es donaria en plena temporada turística, un moment en el que convergeix l’augment de la població i, per tant, dels residus; la necessitat de donar una bona imatge als turistes; i la calor que augmenta la mala olor de les deixalles. Un còctel que, amb tota probabilitat, l’Ajuntament buscarà evitar. De fet, el consistori s’ha ofert a fer de mediador entre les parts, una tasca que no serà fàcil en el moment de més tensió entre l’empresa i els treballadors.

Comparteix el contingut!

Go to Top