Un camió de neteja espatllat deixa intransitable el carrer Església pel perill de relliscar

  • Un dels vehicles es va trencar escampant l’oli hidràulic; tot i que es va posar un material absorbent, la pluja va agreujar el problema fent que el terra rellisqués

  • L’auditoria a l’empresa de neteja ja advertia que la maquinària està a punt d’arribar al final de la seva vida útil

Es va haver de senyalitzar el carrer pel perill de relliscar, la sepiolita que es va posar no va tenir efecte

2024-05-16T10:58:19+01:0016/05/2024|

El carrer Església es va convertir ahir en una pista de patinatge on més d’un vianant va caure. Un camió de neteja es va espatllar i va escampar l’oli hidràulic pel centre històric, davant de l’Església, deixant el carrer molt relliscós.

L’empresa de neteja va intentar solucionar-ho posant sepiolita, un mineral absorbent que s’utilitza també en casos com accidents de trànsit on els vehicles perden benzina, però es va posar a ploure i el remei va ser pitjor que la malaltia: l’aigua barrejada amb l’oli va fer que el carrer fos pràcticament intransitable. De fet, les rajoles del carrer Església ja solen ser relliscoses quan plou; sumat a l’oli era impossible caminar de forma segura.

La policia va senyalitzar la zona a la tarda, advertint del perill de caigudes, i Urbaser i Ara del Maresme porten des d’ahir netejant amb aigua a pressió, però en aquests casos, l’oli és molt difícil d’eliminar.

La maquinària de neteja, a punt d’arribar al final de la seva vida útil

No és estrany que la maquinària de neteja s’espatlli; l’auditoria feta a Urbaser i Arca del Maresme conclou que “tot el conjunt de maquinària ha entrat en l’últim període de vida útil” i que té un “desgast evident”. De fet, l’informe qualifica “d’excessius” els terminis previstos per utilitzar els vehicles actuals i augura que no aguantaran fins la fi de la concessió.

Comparteix el contingut!

Go to Top