13.357 calellencs estan cridats a votar aquest diumenge

2024-05-12T15:28:29+01:0010/05/2024|

Un total de 13.357 calellencs i calellenques estan cridats a votar aquest diumenge per decidir el futur president o presidenta de Catalunya. Són tots els majors de 18 anys empadronats a la ciutat, més d’un centenar de persones més que als últims comicis que es van celebrar, els generals del 23-J. La particularitat és que en menys d’un mes en tindrem unes altres: les europees del 9 de juny.

Cadascú té assignat un col·legi electoral i una mesa concreta, al qual s’ha de dirigir per dipositar el vot a l’urna. Són els habituals: la Fàbrica Llobet, l’Escola Pia del carrer Jovara, el Freta i la biblioteca. A la targeta censal personal que arriba per correu postal a casa apareix tant el col·legi com la mesa, ja que no es permet votar en cap altre.

Els col·legis obriran a les nou en punt del matí i tancaran a les vuit del vespre. Per exercir el dret a vot caldrà mostrar algun document acreditatiu, com el DNI, el passaport o el carnet de conduir. En tots els casos, han de tenir fotografia i no es consideren vàlides les fotocòpies.

Arreu de Catalunya són 5.460.337 les persones amb dret a vot, i hi ha 294.594 catalans residents a l’estranger que poden votar per correu.

Quines candidatures es presenten?

A les eleccions al Parlament de Catalunya es presenten 16 candidatures, 8 de les quals tenen actualment representació. Són el PSC, amb Salvador Illa com a cap de llista; ERC, liderada per l’actual president, Pere Aragonès; Junts+ Puigdemont per Catalunya, encapçalada per l’expresident Carles Puigdemont; Vox, amb Ignacio Garriga al capdavant; la CUP, amb Laia Estrada; Comuns Sumar, que proposen a Jéssica Albiach; Ciutadans, comandat per Carlos Carrizosa; i el PP, dirigit per Alejandro Fernández.

Tot i que aquestes són les candidatures més conegudes en ser les que actualment formen part del Parlament, també es presenten a les eleccions altres candidatures. Una d’elles sona amb molta força per entrar i les enquestes li assignen diversos escons: Aliança Catalana, que tot i que a qui proposen com a candidata a presidenta és a l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, a les paperetes no la veurem ja que és la cap de llista de la circumscripció de Girona. A Barcelona, a la qual pertany Calella, és Lluís Areny. També Alhora, la nova formació que ha creat l’exconsellera Clara Ponsatí, és una de les opcions que podrien entrar a formar part del Parlament.

La resta de partits que concorren als comicis són Front Obrer, amb Alícia Sanz; el Partit Animalista, amb Ivan Guijarro; el Partit Comunista, amb Doménec Merino; Esquerra per Espanya, amb Julio Villacorta; Per un Món més Just, amb Rafael Serrano; i Retallades Zero, amb Pascuala Gómez.

Comparteix el contingut!

Go to Top