Buch i Amor urgeixen a la Generalitat a millorar la sortida de l’autopista

  • Els dos alcaldes han enviat una carta a la consellera de Territori, Ester Capella, reclamant il·luminació, augmentar la seguretat i tancaments per evitar l’accés de senglars

  • També han sol·licitat una reunió amb el Director General de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, per demanar un increment de la freqüència del bus 691

2024-02-19T09:44:52+01:0019/02/2024|

Il·luminació, més seguretat i revisar els tancaments per evitar que es colin senglars a la sortida de l’autopista. Són les mesures que els alcaldes de Calella, Marc Buch, i Pineda, Xavier Amor, han tornat a reclamar a la Generalitat. Ja ho van fer l’any passat enviant una carta al llavors conseller de Territori, Juli Fernández, i ara han tornat a fer les mateixes peticions adreçant la missiva a l’actual consellera, Ester Capella, ja que en aquest període de temps no s’ha fet cap actuació.

La via d’entrada i sortida de l’autopista que comparteixen els dos municipis registra un elevat nivell d’accidentalitat. Es tracta d’un tram de doble sentit que a la nit està totalment fosc, motiu pel qual una de les demandes és la d’instal·lar-hi enllumenat. Darrerament, però, el focus de perill han estat els senglars, provocant fins i tot un accident mortal que va suposar el punt d’inflexió a partir del qual tant Calella com Pineda han pressionat perquè s’apliquin mesures per evitar que els animals puguin accedir a la via.

És un punt negre de la circulació en coincidir quatre carrils que s’expandeixen a cinc en la zona on hi ha la derivació cap al polígon industrial de Pineda, i molts vehicles creuen dos carrils en pujada on passa un alt volum de cotxes que es vol incorporar a l’autopista.

Els desplaçaments en aquest punt són constants i s’han incrementat des que es va alliberar l’autopista C-32, convertint-la en gratuïta. A l’estiu augmenta encara més el nombre d’usuaris per l’arribada de turistes i visitants. Tot i així, els únics accessos que contemplava el pla de pacificació de la N-II i millora de la connectivitat amb la C-32 eren els de nova creació, que en el cas de Calella és l’enllaç sud, sense detallar les possibles millores en els ja existents.

Més freqüència al bus 691

Els alcaldes també han enviat una carta al Director General de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, sol·licitant una reunió per demanar un augment de la freqüència del bus que recorre el trajecte entre Calella i Pineda, el 691. Són reiterades les queixes dels usuaris per la saturació del bus, especialment en les hores punta d’entrada a l’institut, i tot i que s’ha anat afegint algun servei més, en moltes ocasions queda curt.

Comparteix el contingut!

Go to Top