Els hotelers de Lloret mantindran l’atractiu de la destinació comprant una dessalinitzadora per les piscines
En ple debat sobre la sequera i davant la preocupació del sector turístic per la prohibició d’omplir les piscines abans de l’inici de la temporada turística, els hotelers de Lloret de Mar han trobat una fórmula per garantir que els turistes es puguin banyar: compraran una dessalinitzadora mòbil per omplir les piscines.
El mateix sector assumirà els 1,5 milions d’euros que costa l’aparell, segons ha informat RAC1. El Gremi d’Hostaleria de Lloret ha dividit el cost pel número de llits de cada allotjament per saber la quantitat que ha de sufragar cada empresari; calcula que el 80% dels agremiats hi està a favor i espera arribar al 100%. La dessalinitzadora tindrà capacitat per tractar fins a 50 metres cúbics d’aigua de mar per hora i destinaran l’excedent a garantir l’aigua potable durant la temporada d’estiu.
El president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, Enric Dotras, afirma que s’estan “fent els deures” amb la sequera i reclama no llançar missatges que puguin “espantar” els turistes, avançant que la intenció és que aquest model es traslladi també a altres punts de la Costa Brava. Inicialment, a Lloret s’instal·larà a la sorra de la platja per poder captar aigua d’un pou i s’espera que comenci a funcionar al maig.
També el sector hoteler calellenc està molt preocupat per aquesta qüestió, ja que el fet de suprimir les piscines restarà atractiu a la destinació. De fet, bona part dels clients dels hotels són turoperadors que busquen un seguit de condicions als allotjaments, com per exemple que les piscines estiguin plenes.
Malgrat la iniciativa ha estat per part dels 120 agremiats turístics gironins, xoca amb el pla de sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ja que l’aigua de les dessalinitzadores no s’inclou entre les excepcions que permeten omplir les piscines. Per tant, es trobarien sense el permís de l’ACA tot i la inversió, ja que l’aigua que ve de les plantes de tractament s’ha de prioritzar pel consum de boca i no per a usos recreatius.