El parc infantil dels Codina es convertirà en una zona d’oci per totes les edats

  • Els veïns del barri aconseguiran una reivindicació des de fa anys: que la zona deixi de ser únicament un parc infantil i s’ampliïn les funcionalitats

  • El PP ha acordat amb el govern remodelar l’espai durant aquest any

2024-01-29T11:16:47+01:0029/01/2024|

El parc infantil dels Codina no ha convençut pràcticament des de l’inici degut a diversos factors: el terra de pedretes, la humitat de la zona i que la quantitat d’infants que viuen al barri és molt menor en comparació amb els residents d’edat avançada. Per això, fa anys que reivindiquen que la zona deixi de ser únicament un parc infantil i s’hi incorporin altres funcionalitats com un pipicà o una zona de petanca, a més de bancs.

Aquesta remodelació es tirarà endavant aquest any: el PP ha pactat amb el govern municipal que es condicioni l’espai. “Aquesta iniciativa es pot realitzar amb recursos propis, no només humans, sinó també materials”, afirma la regidora popular, Céline Coronil, qui destaca que “és un punt perfecte basant-nos en la sostenibilitat, ja que es poden reutilitzar materials sense haver de gastar diners”. Coronil explica que la data d’inici prevista és el mes de febrer.

Els populars consideren que la remodelació de l’espai aportarà un valor afegit al barri i als veïns. “Al terreny s’hi podria posar la zona infantil, de petanca, de gimnàstica, pipicà i una àmplia zona per altres tipus d’activitats, col·locant bancs i més mobiliari urbà”, plantegen els populars, uns espais que coincideixen amb les demandes dels veïns.

No és l’únic espai verd en el qual s’actuarà; govern i PP han acordat també realitzar millores en altres places per tal de fer-les “més atractives i funcionals”, per exemple, renovant la il·luminació i instal·lant fonts sostenibles, realitzant també estudis d’impacte acústic en aquelles places i carrers on hi ha queixes veïnals per sorolls.

Més càmeres i presència policial

El PP també ha acordat amb el govern que s’instal·lin més càmeres de videovigilància, amb el que reclamen “augmentar la cobertura als barris on s’han detectat més conflictes i en zones d’oci nocturn per millorar la vigilància i la seguretat pública, dissuadint possibles delictes”. L’any passat, es van instal·lar nous punts de vigilància, i els populars volien evitar que “es paralitzés” aquesta mesura en un context en el qual la seguretat està en entredit degut a l’augment, des de fa mesos, de la delinqüència i la multireincidència. De fet, també han pactat que s’augmenti la presència policial a les zones d’oci nocturn.

Es preveu que es col·loquin noves càmeres mitjançant el romanent del pressupost, que també s’utilitzarà per la renovació de l’enllumenat públic amb criteris de sostenibilitat.

Incentivar campanyes per reactivar el comerç, potenciar el turisme, millorar l’estat de voreres i carrers i instal·lar dispositius de reducció de velocitat són les altres propostes del PP que el govern ha incorporat al pressupost.

Comparteix el contingut!

Go to Top