La rampa d’accés a l’Hospital: un maldecap per les ambulàncies

  • Els múltiples forats que hi ha a la rampa d’accés i a la zona de l’entrada a Urgències fan augmentar el dolor dels pacients que circulen a les ambulàncies

  • Els tècnics d'ambulàncies han denunciat el mal estat del paviment tant a l’Hospital com a l’Ajuntament, però no han aconseguit que es torni a asfaltar

Hi ha diversos sots, de dimensions importants, a diferents punts d'accés a l'Hospital. (Foto: CalellaCOM)

2024-01-28T16:27:57+01:0028/01/2024|

La rampa que dona accés a Urgències de l’Hospital de Calella té diversos forats que “posen en perill la seguretat dels pacients que s’hi adrecen, podent empitjorar el seu estat de dolor”, denuncien els tècnics d’ambulàncies que veuen com els pacients que traslladen pateixen quan el vehicle passa per sobre dels sots.

És una situació que veu diàriament el personal. De fet, una de les persones que treballa a les ambulàncies explica que “un pacient que experimentava dolor intens al ser traslladat a l’hospital va patir un augment innecessari de patiment a causa de les condicions precàries de l’asfalt de la rampa d’accés“. Però a més dels pacients, els mateixos vehicles també pateixen desperfectes: “durant el trasllat, l’ambulància va patir danys a causa del terreny irregular, posant en risc la seguretat del pacient i del personal sanitari”. Per això, consideren imprescindible millorar la infraestructura, que està afectant “la qualitat de vida dels pacients”.

El mal estat de l’asfalt afecta la rampa de la carretera d’Hortsavinyà, però també la zona davant de l’entrada a Urgències, on hi ha l’aparcament. Diàriament hi passen desenes d’ambulàncies, però per la carretera d’Hortsavinyà també hi circulen altres vehicles que van tant a les urbanitzacions de Sant Quirze i Can Carreres com a la zona turística i també a l’Aldi. Els conductors adverteixen que la presència dels forats també poden provocar que es facin malbé els pneumàtics. També als diferents nivells d’aparcament hi ha sots al paviment.

El mal estat de l’asfalt afecta diferents zones de l’aparcament i l’accés a Urgències

Reivindicació del col·lectiu

Aquesta reivindicació dels tècnics d’ambulàncies l’han traslladat tant a l’Hospital de Calella, al qual li han enviat més d’una desena d’escrits al llarg dels darrers anys, com a l’Ajuntament, on també hi han presentat instàncies. Fins ara, però, no han aconseguit trobar el responsable d’aquest tram, ja que des del centre sanitari els dirigeixen al consistori i l’Ajuntament tampoc els ha conduït fins a l’àrea encarregada d’aquesta qüestió perquè li puguin plantejar la situació. Així, tot i que les dues institucions són conscients de la problemàtica, no se’ls ha donat cap solució.

Necessària planificació

Precisament aquesta setmana, s’han asfaltat alguns trams de la carretera N-II, no gaire lluny de l’Hospital. Tot i que sempre és necessari planificar aquest tipus de tasques per evitar augmentar les afectacions al trànsit, en el cas del centre sanitari encara és més important, ja que no es pot impedir, en cap moment, el pas de les ambulàncies fins a l’entrada d’Urgències.

Caldrà dividir-ho en fases, com ja es va fer quan es va realitzar un estudi tomogràfic a l’aparcament davant d’Urgències, un dels passos previs per la tan esperada -i retardada- ampliació de l’Hospital. Aquest tipus de prospeccions són obligatòries perquè la zona està declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), motiu pel qual a l’hora de fer obres importants que impliquin tocar el subsòl cal fer un seguiment arqueològic.

Les cadires de rodes, un altre tràfec

Els tècnics de les ambulàncies també es troben amb una situació rocambolesca pel que fa a les cadires de rodes de l’Hospital: les més noves no les poden utilitzar, ja que estan destinades, exclusivament, als zeladors del centre. Només poden utilitzar les antigues, algunes de les quals tenen desperfectes com la manca dels reposapeus, fet que dificulta el trasllat dels pacients.

Comparteix el contingut!

Go to Top