El conseller d’Interior afirma estar “al costat” de Calella i acusa als alcaldes de Junts de propagar el discurs de l’odi

  • Joan Ignasi Elena assegura que el departament d’Interior està “treballant molt intensament” a la ciutat

  • El secretari general de Junts, Jordi Turull, recolza a Buch: “ha fet una crida des de la desesperació”

2023-12-14T18:21:52+01:0014/12/2023|

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, assegura que està “al costat” dels veïns i veïnes de Calella, tant ell mateix com els Mossos d’Esquadra, i que el Departament d’Interior està “treballant molt intensament” a la ciutat. Unes declaracions que ha fet a Ràdio Estel i que contrasten amb les que posteriorment ha emès a RAC1, on ha acusat als alcaldes de Junts del Maresme, que ahir feien pinya demanant canvis legislatius i l’expulsió dels delinqüents multireincidents, de propagar el discurs de l’odi. “Segueixen fent el que fan sempre, que és intentar, des de l’odi, assignar la responsabilitat de la delinqüència a determinats col·lectius. Agafen exemples concrets i d’això en fan categoria per atribuir la condició de delinqüents a determinats col·lectius”, ha afirmat el conseller.

Elena i Buch mantenen un pols des de la Junta de Seguretat Local, a la qual el conseller no va assistir perquè unes hores abans s’havien desallotjat dos edificis ocupats de Barcelona. L’alcalde ha mostrat públicament el seu malestar per l’absència del conseller en diverses ocasions, fins i tot discutint amb el seu cap de gabinet a través de les xarxes socials.

El mateix dia que els batlles de Junts demanaven canvis legislatius per acabar amb la multireincidència i les ocupacions conflictives, demanant també l’expulsió de les persones que “vinguin a delinquir a casa nostra”, la conselleria d’Interior anunciava que destinaria més efectius dels Mossos d’Esquadra a les comissaries del Maresme, però a l’estiu vinent un cop acabi la formació policial. El departament no concretava el nombre d’agents, un detall que Buch li ha reclamat.

Turull dona suport a Buch

L’alcalde compta amb el suport del seu partit, Junts. A més del mostrat públicament pels alcaldes de la comarca, el secretari general, Jordi Turull, també ha fet declaracions a RAC1 afirmant que “en Marc Buch ha fet una crida des de la desesperació”, una situació que, considera, hagués fet “qualsevol alcalde de Catalunya que tingui onze persones que han estat 200 vegades detingudes i que ningú t’ajuda”.

En relació al debat sobre l’expulsió dels delinqüents multireincidents i el possible discurs d’odi, Turull ha destacat que “a Calella hi ha prop de 3 mil persones que són de fora de l’Estat, però el problema és amb onze persones”, tancant files de nou amb Buch i repetint en diverses ocasions que tots els ciutadans tenen “drets i deures”. També ha avançat que “estem preparant iniciatives assessorant-nos amb gent del món jurídic per fer les reformes que facin falta al codi penal i a la llei d’enjudiciament criminal”, un plantejament que treballen des de les diferents cambres on tenen representació.

Comparteix el contingut!

Go to Top