L’Ajuntament reclama un operatiu policial contra 11 delinqüents que acumulen 216 detencions

  • L’alcalde Buch afirma que aquest grup d’11 persones és el causant de la majoria de delictes a Calella, entre ells apunyalaments, baralles i ocupacions

  • L’Ajuntament també demanarà el recolzament de la Fiscalia: “necessitem el seu suport incondicional per sol·licitar presó per aquests individus”

L'alcalde, Marc Buch, i el regidor de Seguretat, Soufian Laroussi, han traslladat la situació de Calella al Departament d'Interior

2023-11-30T21:24:58+01:0030/11/2023|

L’Ajuntament demanarà al Departament d’Interior un operatiu policial especial contra un grup d’onze persones a les quals acusa de cometre la immensa majoria de delictes a Calella i el suport de la Fiscalia per enviar-los a presó. De fet, l’alcalde, Marc Buch, ha detallat que entre els 11 individus acumulen un total de 216 detencions, sent coneguts tant per la Policia Local com pels Mossos d’Esquadra per ser els autors dels apunyalaments, baralles i ocupacions que hi ha hagut en el darrer mig any a Calella.

Buch enviarà una carta al conseller d’Interior, a la qual convida a l’oposició a sumar-s’hi, per tal que s’estableixi un dispositiu policial “durant el temps que faci falta” fins aconseguir que “deixin d’actuar i d’estar al carrer i entrin a presó o abandonin el país”. L’alcalde afirma que tots tenen el mateix perfil: joves migrats que van arribar quan eren menors de forma irregular i que van estar tutelats per la Generalitat. La policia els té identificats i assegura que només actuen a Calella, però el seu historial policial és extremadament ampli. De fet, la Policia Local ha hagut d’actuar en 50 ocasions per una sola d’aquestes persones, que acumula 20 baralles -5 d’elles amb arma blanca- i 7 detencions.

Buch lamenta que, malgrat la policia el deté i el porta als jutjats, acaba sortint impune i tornant a delinquir. Aquesta situació li han traslladat tant l’alcalde com el regidor de Seguretat, Soufian Laroussi, a la Subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local, Begoña Curto, a la Junta Local de Seguretat. Hi havia d’assistir el mateix conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, però finalment s’ha absentat, un fet que ha molestat al govern municipal.

Per combatre aquesta multireincidència, l’Ajuntament també demanarà recolzament a la Fiscalia. “Necessitem el seu suport incondicional per sol·licitar presó per aquests individus”, ha declarat Buch, afegint que “no descansarem fins que aquests 11 individus que ens estan alterant la convivència i estan provocant aquests fets violents no estiguin a casa nostra i estiguin a una presó complint la pena que els tocaria”. L’alcalde també enviarà una carta al Ministeri Fiscal per sol·licitar una reunió on poder explicar la situació que es viu a la ciutat amb el grup d’individus que provoca un gran nombre de furts, robatoris amb violència, baralles i, fins i tot, apunyalaments. Durant el mes d’octubre se’n van produir tres: un a la zona de Balmes i Monturiol i dos més en una mateixa nit al carrer Raval.

El govern municipal també ha traslladat als seus respectius partits, Junts i el PSC, la necessitat de canviar les lleis. “Estem combatent la delinqüència del segle XXI amb lleis del segle XX”, ha destacat l’alcalde, qui ja ha parlat en múltiples ocasions sobre la necessitat d’endurir el Codi Penal pel que fa a la multireincidència i les ocupacions conflictives.

Comparteix el contingut!

Go to Top