Desallotjat i tapiat un local ocupat del Parkinsol per problemes de salubritat

  • Es tractava del local amb els ocupes més problemàtics; els veïns havien denunciat la situació diverses vegades

  • Una empresa de control de plagues ha desparasitat el local després que els tècnics municipals comprovessin una situació “d’extrema brutícia”

2023-11-21T20:21:45+01:0021/11/2023|

El local ocupat més problemàtic ha estat desallotjat i tapiat, no sense abans buidar i, fins i tot, desparasitar l’immoble. Els tècnics municipals han fet una inspecció per comprovar l’estat del local amb una ordre judicial del Jutjat Contenciós Administratiu número 17 de Barcelona i han comprovat una “situació d’extrema brutícia”, segons ha confirmat l’Ajuntament, que ha requerit a una empresa de neteja i control de plagues per “desparasitar i sanejar el local amb productes químics” després de buidar tots els mobles i objectes que hi havia a l’interior. Un cop buidat, el consistori ha requerit a la propietat del local perquè el tapiés per evitar noves ocupacions.

La inspecció ha anat a càrrec de l’arquitecte municipal i la tècnica de Salut Pública, acompanyats de la Policia Local. De fet, fa unes setmanes ja es va intentar inspeccionar el local, però els ocupes no van permetre que els tècnics municipals hi entressin.

Pel moment, no consta el número de persones que vivien a l’interior, però els veïns afirmen que, com a mínim, hi havia tres inquilins.

Múltiples denúncies veïnals

Els veïns de la zona, tant dels altres locals com dels habitatges, havien denunciat múltiples vegades la conflictivitat dels ocupes. De fet, temien que s’hi pogués produir una explosió perquè tenien bombones de butà a l’exterior i sovint anaven sota l’efecte de substàncies estupefaents. Els tècnics volien comprovar si a l’interior hi havia perill elèctric pels cables, un extrem que no ha estat confirmat.

El Parkinsol té altres locals ocupats, però aquest era el més problemàtic. El conflicte s’arrossega des de fa més d’un any, amb múltiples aldarulls que requereixen de la presència dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local.

Els veïns també es queixaven de la brutícia que deixaven a les galeries. La crispació es pot veure a l’exterior del local desallotjat, on un escrit denuncia que embrutaven el passadís i exigia que el netegessin. El missatge, però, s’ha tapat amb pintura rosa.

Comparteix el contingut!

Go to Top