Dos casos d’apunyalaments en un mes i múltiples aldarulls: la inseguretat creix a Calella

  • Aquest mes s’ha produït un apunyalament al carrer Balmes i un altre al carrer Raval; la policia ha anunciat dues detencions

  • Els veïns del Parkinsol temen una explosió de gas butà perquè en un local ocupat manipulen les bombones

Els Mossos i la Policia Local van haver d'actuar en una baralla al Parkinsol divendres a la nit.

  • Els successos s’han multiplicat en els últims temps a Calella, amb dos casos d’apunyalaments en les dues darreres setmanes i un conflicte latent al Parkinsol. Un grup de delinqüents multireincidents coneguts per la policia causen molts d’aquests fets. En la darrera trobada d’alcaldes de l’Alt Maresme, ja reclamaven més efectius dels Mossos d’Esquadra i des del govern local demanen la presència del conseller d’Interior a la Junta de Govern Local per explicar-li de primera mà.

2023-10-23T12:24:24+01:0023/10/2023|

El nivell d’inseguretat està creixent a marxes forçades a Calella. Els últims esdeveniments ocorreguts a la ciutat fan que la ciutadania se senti cada vegada més intranquil·la. Alguns dels successos tenen relació entre si perquè hi ha un grup de delinqüents multireincidents ja coneguts per la policia que en són els causants, mentre que d’altres no tenen cap tipus de vinculació.

Hi ha punts on es concentra la conflictivitat. És el cas del Parkinsol, on hi ha com a mínim tres locals ocupats, i un d’ells és especialment problemàtic. Els ocupes que hi viuen no són massa discrets: a la porta hi ha un invent consistent en dues garrafes tallades que crida l’atenció, sense que se sàpiga concretament quina és la seva funció. També hi ha bombones de butà a l’exterior, els veïns lamenten que “ja no estem parlant d’inseguretat, ara pot ser molt perillós. Tot el dia drogats, fumant i amb bombones de butà… el dia que hi hagi una explosió ja sortirem a la tele… a veure si així algú ens fa cas”, afirma un dels veïns.

Els ocupes han muntat un sistema amb garrafes als passadissos del Parkinsol, on també hi tenen bombones de butà

El conflicte dels locals ocupats del Parkinsol s’arrossega des de fa més d’un any i els veïns que ho pateixen estan desesperats. Aquest mateix divendres hi va haver una baralla que va requerir de la intervenció de diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, també de paisà. Segons fonts municipals, la discussió va començar al carrer Indústria amb Monturiol, però es va acabar traslladant a l’interior del Parkinsol. Les mateixes fonts afirmen que no hi va haver ferits, però els veïns comenten que es podria haver produït un apunyalament. Sigui com sigui, a les galeries comercials hi havia un ambient de tensió important, que va haver de rebaixar la policia.

Dos casos d’apunyalaments consecutius

Fa una setmana, es van produir dos apunyalaments al carrer Raval. Segons ha pogut saber CalellaCOM, una de les víctimes es trobava en un local d’oci nocturn de la zona quan un home el va rodejar amb el braç i el va fer sortir cap a fora, on el va punxar en diverses ocasions.

La Policia Local ha afirmat que també va resultar ferida una altra persona amb un objecte punxant i que, en un operatiu entre el cos local i els Mossos han detingut dos dels tres presumptes autors. En un vídeo publicat a les xarxes socials, també es pot veure com un jove li treu el seient d’una bicicleta i amenaça amb la part de ferro.

A principis de mes, també es va produir una altra baralla que es va saldar amb una persona també apunyalada i una altra ferida. Va tenir lloc al carrer Balmes, a la confluència amb Monturiol. Tot i que es van detenir dues persones, poc després estaven al carrer, de nou cometent petits delictes pels quals la majoria de vegades no reben ni denuncia.

Pocs però molt sorollosos

Hi ha un grup d’individus coneguts per la policia per ser multireincidents. Causen la majoria de delictes a la ciutat, des dels de més petita envergadura com furts i robatoris fins a apunyalaments. La crispació de la ciutadania en saber que hi ha delinqüents que acaben detinguts una vegada i una altra sense pràcticament conseqüències, sense trepitjar la presó, va en augment. El regidor de Seguretat, Soufian Laroussi, ha lamentat les limitacions del Codi Penal sobre les persones multireincidents en declaracions a l’emissora pública. Admet que coneixen els aldarulls que s’estan produint de forma reiterada i assegura que són sempre les mateixes persones.

El govern reclama al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que assisteixi a la Junta de Seguretat Local per explicar-li la situació que es viu a Calella i la falta d’efectius de policia. De fet, a la darrera trobada d’alcaldes de l’Alt Maresme i la Selva, els màxims responsables municipals van acordar demanar a la Generalitat augmentar el nombre d’efectius dels Mossos d’Esquadra.

Comparteix el contingut!

Go to Top