Els patinets elèctrics, prohibits indefinidament al transport públic

  • El veto, que en un inici era temporal, es converteix en indefinit

  • Pujar el patinet al tren suposa una multa de 200 euros

Diversos usuaris pugen al tren el patinet elèctric

2023-10-20T15:41:41+01:0020/10/2023|

Qui vulgui pujar al tren, el metro o el bus haurà de continuar deixant aparcat el patinet a fora, ja que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona els ha prohibit de forma indefinida. Ho ha aprovat avui el consell d’administració de l’organisme, després que un grup d’experts hagi analitzat els riscos d’aquests vehicles durant mesos i hagi conclòs que és massa perillós.

El veto dels patinets al transport públic va començar l’1 de febrer i tenia una durada prevista de sis mesos, fins a finals d’agost, però es va allargar. Ara s’ha acordat que aquesta prohibició es mantingui de forma indefinida pel risc que s’encenguin: aquesta mateixa setmana, un vagó del metro ha quedat calcinat a Madrid per culpa d’un patinet elèctric, afortunadament sense ferits. La prohibició, però, la va propiciar l’explosió d’un patinet en un comboi dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Boi de Llobregat l’any passat, que va causar tres ferits lleus.

200 euros de multa

Qui pugi al transport públic amb un patinet elèctric s’exposa a una sanció de 200 euros. No es poden dur de cap manera, ni oberts ni plegats.

El motiu és que les bateries dels dispositius se sobreescalfen malgrat no estiguin endollades i poden provocar un incendi, un fet que destacaven des del parc de Bombers de Pineda. En el cas del tren i de la resta de transport públic, en tractar-se d’espais tancats i plens de persones, és encara més perillós.

El grup d’experts que ha valorat el risc dels vehicles de mobilitat personal conclou que les probabilitats d’incendi són baixes, però “d’alta severitat” en cas que es produeixin. L’ATM només deixa la porta oberta a permetre’ls de nou en cas que, en un futur, apareguin nous estudis o mesures que demostrin que són segurs.

Aparcaments per patinets fora l’estació

En el moment que es va prohibir l’accés dels patinets al tren, l’Ajuntament va reaccionar instal·lant aparcaments per aquest tipus de vehicles a l’exterior de l’estació, oferint un espai als propietaris perquè els puguin deixar.

Comparteix el contingut!

Go to Top