La CUP demana ampliar l’escola bressol municipal o crear-ne una de nova

  • La CUP vol ampliar el nombre de places de l’escola bressol El Carrilet per tal que hi puguin entrar totes les famílies que vulguin matricular els seus fills. Aquest curs, una quarantena de famílies s’han quedat fora perquè la demanda superava àmpliament l’oferta.

2023-09-28T15:28:45+01:0028/09/2023|

La CUP Calella vol que l’Ajuntament es comprometi a ampliar l’escola bressol municipal, El Carrilet, i si no és possible, que se’n construeixi una de nova. Els cupaires presenten una moció al ple de la setmana vinent una moció recollint les demandes de les famílies, després que una quarantena quedessin sense plaça degut a la poca oferta que hi havia.

Les mateixes famílies van engegar el mes de juny una campanya de recollida de signatures digital per demanar obrir noves línies o crear una nova llar d’infants públiques després que 38 infants no poguessin entrar-hi. El Carrilet només oferia 59 places per les diferents etapes, però eren un centenar les famílies que hi optaven. Davant d’aquesta situació, la CUP vehicula una moció perquè “l’Ajuntament es comprometi a dur a terme un projecte tècnic d’ampliació de l’escola bressol municipal o, pel contrari, projecti una nova escola bressol”, amb l’objectiu que “garanteixi l’accés a la totalitat de la demanda municipal al primer cicle d’educació infantil”.

També reclamen que els recursos econòmics necessaris per aquesta actuació s’incloguin en el pressupost del 2024 i que “l’Ajuntament elimini el criteri d’afegir 15 punts addicionals a les famílies en què ambdós membres treballin a fi d’assegurar la igualtat d’accés en situacions de vulnerabilitat”. Consideren que es tracta d’un requisit discriminatori per les persones que es troben a l’atur i en cerca de feina i que cal garantir els seus drets.

La CUP al·lega que el creixement de població a la ciutat, que ha comportat un augment de la demanda, cal que es reflecteixi ampliant el nombre de places. També exposen la “situació anòmala” de Calella, on només hi ha una escola bressol pública -les altres dues són privades-, mentre que a altres municipis del Maresme n’hi ha dues, fins i tot en aquells pobles amb menys habitants.

La diferència de preu és significativa entre les escoles bressol, de fet, Infantil 2 és gratuït a les públiques, una mesura que finança la Generalitat, i el seu objectiu és que també Infantil 1 ho sigui, però no hi ha una data concreta perquè depèn dels pressupostos. Amb aquesta mesura es vol garantir la igualtat d’oportunitats de tots els nens i nenes.

Comparteix el contingut!

Go to Top