El curs escolar comença aquest dimecres amb vaga de professors

  • Els sindicats d’educació han convocat una vaga pel primer dia de curs, el 6 de setembre, per demanar millors condicions laborals del professorat

2023-09-04T19:39:03+01:0004/09/2023|

Els sindicats d’educació criden a la vaga el primer de classe. El motiu principal és la reivindicació de millors condicions laborals pel professorat, ja que lamenten són els “més mal pagats de tot l’Estat espanyol”. Reclamen revertir les retallades i millors condicions laborals com a mesures urgents i abordar altres qüestions com l’escola inclusiva o els currículums.

L’afectació de la vaga a les escoles i instituts dependrà del número de mestres i professors que s’hi adhereixin, pel que pot alterar o no el funcionament dels centres. Tot i així, no s’espera una gran mobilització. L’han convocat tres sindicats: USTEC-STEs, la CGT i la Intersindical. D’una banda, exigeixen una millora de les condicions laborals i salarials, que s’equipari el salari als educadors de la formació professional i també la reducció de dues hores lectives pels majors de 55 anys. Aspectes relacionats directament amb les condicions del professorat, que la consellera d’Educació, Anna Simó, ha afirmat que no pot comprometre’s fins que es tanquin els pressupostos del 2024.

Però també hi ha altres motius com el nou calendari escolar, que per segon any consecutiu s’avança a la primera setmana de setembre, el decret d’escola inclusiva, el de plantilles o els currículums educatius.

Aquest curs començarà de nou amb classes a les tardes des del primer dia, i a diferència de l’any passat, seran lectives i no de lleure, una opció que no va convèncer i que va provocar problemes, sobretot a les escoles públiques, ja que algunes no van disposar de monitors a l’inici.

Comparteix el contingut!

Go to Top