Aigües fecals que surten pels desguassos de casa: el problema dels baixos de Miquel Cuní quan plou

La brutícia de les aigües fecals ha sortit pels desaigües de diverses cases

  • Els veïns del carrer Miquel Cuní denuncien que les aigües negres surten pels desguassos de garatges i dutxes dels baixos quan plou amb una certa intensitat, una situació que han viscut en diverses ocasions en els últims dos anys degut al mal estat de la canonada. Lamenten que l’Ajuntament no ho ha solucionat malgrat li han exposat el problema.

2023-08-30T20:29:22+01:0030/08/2023|

Els veïns que viuen a la planta baixa del carrer Miquel Cuní ha patit almenys en quatre ocasions una situació molt desagradable: l’aigua fecal, de forma sòlida o líquida, surt pels desguassos de les dutxes i els garatges, afirma en Raimon, un dels afectats.

L’episodi de pluges de la passada matinada va fer aflorar de nou l’aigua bruta, però es repeteix cada vegada que plou amb una certa intensitat. Apunten al mal estat de la canonada com a causa del problema, ja que són diverses cases les que veuen com l’aigua residual omple banyeres i inunda patis i garatges sense aturador, pel que han hagut de fer reparacions d’urgència per solucionar els desperfectes en materials com els terres de parquet.

La primera vegada que l’aigua fecal va brollar dels desguassos va ser fa dos anys i, després que es repetís la situació, els veïns van presentar una instància de forma conjunta a l’Ajuntament exposant el problema i demanant que se substituís la canonada, que afirmen està “desfeta segons van copsar quan es va aixecar el carrer Bruguera per reformar-lo. Els afectats exposen que el consistori es va comprometre a arreglar la canonada en un període breu de temps, però lamenten que, més de mig any després, encara no s’ha solucionat i temen que es continuï repetint. Han reclamat de nou a l’Ajuntament, que els ha emplaçat a una reunió aquest dijous.

Les pluges de la passada matinada no van suposar una acumulació d’aigua excepcional, deixant 44 litres per metre quadrat, malgrat alguns punts de Calella van quedar inundats, com és el cas del carrer Església amb Sant Joan o els dos passos subterranis de la Riera Capaspre i el Rierany dels Frares.

Tot i així, en els darrers anys s’han multiplicat els episodis de pluja en els quals les canonades no són capaces d’engolir la quantitat d’aigua que cau degut a la intensitat i el poc termini de temps. Això els fa témer que l’aigua fecal pugui tornar a sortir dels desguassos, embrutint les cases i provocant desperfectes que suposen despeses econòmiques importants, pel que demanen celeritat a l’Ajuntament per canviar la canonada.

Comparteix el contingut!

Go to Top