Substitueixen d’urgència la canonada de fibrociment del carrer Ànimes per una de polietilè

  • La canonada s’ha rebentat dues vegades al mateix tram en menys de 24 hores, però ja havia tingut incidències anteriorment

  • Bona part de les canonades d’aigua potable continuen sent de fibrociment a Calella

Els operaris han estat treballant des de la fuita de diumenge a la tarda per solucionar la incidència

2023-08-28T15:54:06+01:0028/08/2023|

La canonada d’aigua potable del carrer Ànimes s’ha substituït d’urgència en un tram després que s’hagi rebentat dues vegades en menys de 24 hores. La primera fuita va ser ahir passades les 16h de la tarda, però encara amb el carrer aixecat i els treballs a mitges, aquest matí s’ha produït una nova fuita en el mateix tram, a tocar del carrer Bruguera. Era una canonada de fibrociment, que s’ha substituït per una de polietilè en el tram entre la cruïlla i l’aparcament privat, dels més grans de la ciutat, on fa uns mesos també es va produir una avaria.

Les canonades de fibrociment encara predominen a molts punts de la ciutat. La seva vida útil està esgotada i, en el moment en què hi ha un escapament, les fuites solen multiplicar-se. Ho saben bé a la urbanització Parc de Calella, on les avaries són constants i han reclamat canviar les canonades en múltiples ocasions.

El fibrociment, a més, conté amiant, un material cancerigen que afecta en el moment en què es trenca, però que era molt popular a la construcció durant els anys 60 i 70. Actualment se sol optar pel polietilè, un tipus de plàstic de baix cost que, a més, no s’oxida, pot arribar a durar 100 anys i no és corrosiu.

A les obres públiques que s’han fet els darrers anys, s’ha aprofitat que s’ha hagut d’aixecar el carrer per substituir el material obsolet de les canonades. No obstant, es va fent per zones, ja que tot i que el material és econòmic, les obres tenen un cost elevat. És el cas del carrer Sant Pere, que tot just s’acaba d’obrir, i on s’ha aprofitat la remodelació per canviar tant les canonades com els pluvials.

Comparteix el contingut!

Go to Top