Acaben per fi les obres del carrer Sant Pere, dos mesos més tard del previst

  • Els cotxes poden tornar a passar de nou pel Sant Pere, però s’han eliminat totes les places d’aparcament

Els cotxes poden passar de nou després de pràcticament set mesos

2023-08-25T19:04:50+01:0025/08/2023|

La maquinària i les tanques s’han retirat avui del carrer Sant Pere, donant per acabada una actuació que es va iniciar a l’octubre de l’any passat quan es va restringir l’aparcament. Les obres van començar a finals de gener i s’han allargat dos mesos més del previst. Tot aquest temps amb el carrer aixecat ha provocat descontentament dels veïns i comerciants de la zona. Avui hi han tornat a passar els vehicles després de molts mesos tancats, igual que els aparcaments del carrer.

El motiu del retard va ser a causa un error en el plantejament del projecte per no preveure correctament els costos que tindria l’empresa que hauria de desenvolupar les obres. De fet, a mitja execució, l’empresa es va trobar que al tram entre Jovara i Església hi havia unes connexions de telefonia que no estaven documentades. Això hauria provocat que els treballs s’haguessin d’anar certificant a trams incrementant el cost inicialment pel projecte. S’hi suma que aquest darrer any s’han incrementat notablement els costos dels materials de construcció. L’empresa responsable de l’obra ha estat Excavacions Bermúdez S.L., coneguda a Calella per fer altres obres públiques. L’última certificació s’hauria signat avui divendres i ha permès que el carrer es pogués obrir i entregar-lo, de nou, a l’Ajuntament.

Durant una bona temporada, per Sant Pere només s’hi permetia la circulació però no l’estacionament mentre empresa i Ajuntament esperaven els permisos d’Adif per poder actuar al costat de la via del tren, a la part baixa del carrer Sant Pere, on s’hi havia de col·locar un tub col·lector d’aigües pluvials i residuals. S’ha renovat el clavegueram a més de substituir la xarxa d’aigua potable de fibrociment amb amiant que hi ha actualment.

Aquest darrer trimestre, les obres avançaven molt lentament per què hi ha treballat molt poc personal. Finalment, aquesta setmana es veia als operaris col·locant les pilones laterals al tram entre Església i Bruguera, l’últim executat, mentre que per sota va quedar obert a principis de setmana.

Més d’un milió d’euros dedicats a la reforma del carrer Sant Pere

Les obres d’aquest tram estaven pressupostades inicialment en 650 mil euros, les del tram superior tenien un cost de 400 mil euros. L’Ajuntament ha destinat més d’un milió d’euros per arreglar el carrer Sant Pere tot i que el calendari d’execució s’ha allargat més del previst.

Qui passegi avui pel carrer Sant Pere podrà veure que les voreres s’han ampliat i que estan a la mateixa alçada que la calçada. Això fa disminuir l’amplada del pas de cotxes i s’han eliminat les places d’aparcament, tal com ja va passar amb els trams del mateix carrer que es van reformar anteriorment. Els veïns demanaven ordenar la circulació perquè el pas de camions de gran tonatge per un carrer tan estret provocava que s’encastessin als balcons.

Comparteix el contingut!

Go to Top