Crear un polígon, un pàrquing en alçada a La Muntanyeta i una segona piscina, projectes estrella del govern

  • L’acord de govern de Junts i PSC inclou convertir el mercat en un centre cívic i modificar també els usos d’altres edificis municipals, com l’oficina de turisme

  • L'acord consta de 137 punts que el govern es compromet a tirar endavant

2023-07-09T11:53:23+01:0009/07/2023|

Crear un polígon per diversificar l’economia calellenca és una qüestió de la qual fa temps que se’n sent a parlar, però no s’havien iniciat els tràmits per fer-la realitat. Junts i el PSC l’incorporen com a primer punt en el seu acord de govern, un document amb 137 iniciatives que les dues formacions es comprometen a complir. Aquesta zona industrial se situaria a l’esquerra de la sortida de l’autopista, donant continuïtat a la de Poblenou, i tindria l’objectiu -no menor- de treure del tro el turisme com a motor econòmic de la ciutat. Dinamitzar els carrers Sant Jaume i Jovara i promoure la creació de nous negocis d’estudiants en col·laboració amb centres educatius i universitats són altres idees que recull el document en l’àmbit de la promoció econòmica.

Però no només la creació d’un polígon destaca dels compromisos del nou govern. L’eterna necessitat d’aparcament també es plasma amb la construcció de dos aparcaments en alçada, un d’ells arxiconegut -el de l’Hospital– i l’altre repetit en campanya, el de La Muntanyeta. Malgrat una legislatura no sembla temps suficient per fer realitat dos pàrquings de tan elevat pressupost, Junts i PSC els porten en el seu acord de govern, anant un pas més enllà i projectant aprofitar la coberta del de La Muntanyeta per ampliar el complex esportiu amb una nova pista poliesportiva al damunt, entre d’altres actuacions per millorar la zona com la substitució de la gespa artificial del camp de futbol 7 o la instal·lació d’aparells de salt de perxa i alçada.

Les infraestructures esportives són, de fet, un dels projectes estrella del nou govern: volen construir una segona piscina municipal o, com a mínim, establir les bases per fer-la, a més de rehabilitar de forma integral la piscina actual amb la millora dels tancaments i els vestuaris i la instal·lació d’una caldera de biomassa.

El centre cívic al mercat i altres canvis als edificis municipals

El canvi d’ús del mercat municipal per convertir-lo en un centre cívic ha estat una de les propostes més repetides en campanya, també per Junts i el PSC, pel que el document recull aquest compromís. Aparentment, doncs, el mercat tal com el coneixem actualment té els dies comptats, a l’espera que el govern trobi el finançament per transformar-lo en un centre cívic. També preveu la reforma de la confluència entre la carretera N-II i el carrer Sant Joan.

Projecció del centre cívic del mercat, imatge que Junts va publicar en campanya

El mercat no és l’únic edifici que canviarà d’usos: l’acord de govern recull dues de les propostes electorals de Junts, la creació d’una casa de les entitats a l’oficina de turisme de la carretera i d’un punt cultural i turístic a Can Saula, modificant a mitja obra l’ús inicialment previst -que era, també, un centre cívic-. El PSC també hi ha incorporat un dels projectes que plantejava en campanya, l’obertura d’un Centre d’Interpretació de l’Obra de Jeroni Martorell a l’antiga biblioteca, donant vida a un espai que porta molts anys tancat.

Reformes als parcs infantils i supressió de barreres arquitectòniques

L’acord de govern projecta la reforma de dos àrees de jocs infantils: la plaça Jaume Marxuach i la part baixa del Parc Dalmau, desenvolupant el Pla Director.

Junts va presentar en campanya imatges de com projectava la remodelació de la plaça Jaume Marxuach i del Parc Dalmau

També la supressió de barreres arquitectòniques és un compromís del govern, elaborant un pla per renovar les voreres i amb alguns carrers ja estipulats, com Balmes, del Roser, Riera, Miquel Cuní, Sant Josep, Jovara i Bruguera. El document també marca un projecte “integral” a la façana marítima i la balustrada del Passeig Manuel Puigvert, ampliant el camí del cementeri construint un nou passeig entre la Casa dels Pescadors i el Parc de les Veles.

Impuls a fires i esdeveniments culturals

El nou govern pretén impulsar les fires donant un tomb a la Fira de Calella i l’Alt Maresme, organitzant-ne una per Nadal i una altra específica per la gent gran, celebrar també un esdeveniment pels joves relacionat amb els videojocs i convidant “influencers” i recuperant el campament reial per Nadal.

També preveuen començar a treballar en la celebració de dues efemèrides: el centenari de la proclamació de Calella com a ciutat, el 14 de març del 2025, i la commemoració dels 700 anys de la fundació de Calella, l’any 2027.

Habitatge i edificis buits

El full de ruta del govern contempla la revisió del Pla Especial Hoteler per “trobar una sortida per als hotels i les pensions en desús”, així com valorar la possibilitat de reciclar plantes baixes buides per convertir-les en habitatge assequible. També volen crear habitatges tutelats per la gent gran i promoure el programa de reformes per adaptar els pisos a les persones de la tercera edat, per exemple substituint la banyera per un plat de dutxa. La lluita contra la ocupació és un altre dels compromisos del govern, així com el control dels habitatges d’ús turístic.

Comparteix el contingut!

Go to Top