Famílies calellenques lamenten quedar fora de l’escola bressol pública per les poques places ofertades

  • Gairebé un centenar de famílies volien inscriure als seus fills però només hi havia disponibles 59 places, pel que una quarantena s’han quedat fora

  • Han engegat una campanya a la plataforma Change.org per demanar obrir noves línies o crear una nova llar d’infants pública

2023-06-20T17:56:29+01:0019/06/2023|

Algunes famílies que volien portar als seus fills a l’escola bressol El Carrilet no han aconseguit plaça i s’han quedat fora degut a l’alta demanda i la poca oferta, un fet que ha disgustat als pares. Hi havia disponibles un total de 59 places pels diferents cicles, però s’han fet 97 sol·licituds, pel que 38 infants han de buscar un altre centre.

El Carrilet és l’única escola bressol pública de Calella, ja que les altres dues són privades. En el període de preinscripcions que s’acaba de tancar són 59 les places que s’oferien, 20 pels nascuts l’any 2021, 31 pels infants de 2022 i 8 pels de 2023. En les tres franges d’edat hi ha hagut infants que no han entrat, una situació que ha indignat a algunes famílies que han decidit posar en marxa una petició pública a la plataforma Change.org per tal de buscar una solució, com obrir una altra línia o crear una nova llar d’infants pública que pugui absorbir la demanda.

“La majoria de les famílies afectades som veïnes de Calella, hi estem plenament arrelades i és aquí on hi tenim el nostre entorn social amb el qual participem diàriament de la vida col·lectiva de Calella”, exposen, pel que afirmen que “volem tenir la possibilitat d’escollir on escolaritzar als nostres fills i filles i no haver de, per manca de places, fer-ho a les escoles bressol privades o provar sort a poblacions veïnes”.

Una de les impulsores de la iniciativa és la Tanit Monfort, qui ha hagut de buscar una llar d’infants privada per no tenir plaça a El Carrilet. Denuncia que la proporció de places per habitant a Calella és molt inferior a altres municipis, pel que demana que s’equilibri. També exposa que alguns dels criteris que atorguen punts a les famílies no tenen sentit, com el fet que els dos progenitors hagin de tenir feina: “no tenim els mateixos drets que les famílies on les dues persones estan treballant. Se suposa que ens hem de quedar a casa, en major percentatge les dones, cuidant dels fills?”, es pregunta.

La petició ha aconseguit 150 signatures en només un dia i les famílies no descarten fer alguna altra acció per visibilitzar una situació que consideren un greuge pels pares que han d’abonar el preu privat l’escola bressol, en especial a P2, ja que a les públiques és gratuït.

Comparteix el contingut!

Go to Top