Les obres de la Riera Capaspre converteixen la rotonda en un punt negre

  • S'han produït diversos accidents des que es van aplicar els canvis de circulació a la rotonda de la N-II a la Riera Capaspre a causa de les obres de cobriment. La falta d'il·luminació i que els cotxes continuen girant malgrat no es permet són alguns dels motius.

2023-02-22T19:55:52+01:0022/02/2023|

Fa tres mesos que van començar les obres de cobriment de la Riera Capaspre i els treballs s’han iniciat a la rotonda, on s’han fet canvis a la circulació que estan provocant problemes, especialment de nit. De fet, aquest mateix cap de setmana es va produir un accident a la rotonda, però no ha estat l’únic que s’ha produït des que van començar les obres.

La falta d’il·luminació és un dels motius principals. Un testimoni de l’accident afirma que “per la nit és molt més difícil veure les indicacions i hi ha molt poca il·luminació”, però també exposa que “hi ha molta gent de fora de Calella que no sap com està aquest tram”. La rotonda porta inutilitzada des de finals de novembre i els carrils en els dos sentits de la marxa passen per la banda de mar, un fet que saben els conductors que hi passen habitualment però que pot ser confús pels que s’hi troben per primera vegada.

Una altra de les causes és que els canvis a la circulació han eliminat la possibilitat de baixar per la Riera Capaspre als vehicles que van en direcció Barcelona, però ja sigui per desconeixement o voluntàriament, alguns conductors continuen girant. Això augmenta la possibilitat de patir un accident i provoca retencions puntuals quan un cotxe espera per poder girar malgrat no estigui permès.

Els dos carrils passen temporalment per la mateixa banda, eliminant la rotonda

L’actuació que es fa a la rotonda és eliminar un pilar que hi ha a sota i que aguanta el pes de l’antic paviment i del trànsit. Per retirar-lo, cal foradar la carretera i posar-hi bigues per ajudar a l’aigua a arribar al mar sense obstacles. De forma paral·lela es cobreix el tram de la riera que va des de la N-II fins al carrer Ramon i Cajal.

L’obra té una durada prevista de sis mesos, pel que si es compleixen els terminis, estaríem ben bé a l’equador. Tot i així, ja va començar amb mal peu, amb un mes de retard i amb un pressupost més elevat del previst inicialment, a més de requerir de tres licitacions fins a trobar l’empresa que l’executés.

Comparteix el contingut!

Go to Top