La falta del permís d’Adif retarda l’inici de les obres del carrer Sant Pere

Els vehicles poden circular pel carrer Sant Pere, però no aparcar-hi

  • Les obres de remodelació del carrer Sant Pere no han començat perquè falta l’autorització d’Adif. Tot i així, des de l’octubre no s’hi pot aparcar; l’Ajuntament al·lega que es deu a que la vorera es va enfonsar al novembre. Els conductors estan indignats perquè es perdi l’aparcament sense que hagin començat les obres, que tenen un cost de 650 mil euros i una durada prevista de cinc mesos.

2022-12-15T12:59:57+01:0015/12/2022|

Fa dos mesos i mig que al carrer Sant Pere no s’hi pot aparcar pel que havia de ser l’inici imminent de les obres de remodelació del carrer i la renovació del clavegueram. Però hi ha un escull que impedeix que hagin començat: Adif ha de donar el permís per treballar a la zona que connecta Sant Pere amb Anselm Clavé, on hi ha la via del tren. Previsiblement després de les festes de Nadal és quan començaran les obres.

El fet que la senyalització policial de trànsit impedeixi aparcar des del 5 d’octubre indigna als conductors, ja que agreuja el problema de la falta d’aparcament a la ciutat. A última hora de la tarda, la grua retira els vehicles que hi ha aparcats i la policia els multa, un fet que encara ha fet enfadar més als que han hagut d’anar a buscar el cotxe al dipòsit. Amb la reforma del carrer, les places d’aparcament quedaran suprimides definitivament per ampliar la vorera, el que ha provocat que almenys un comerciant d’aquest tram de Sant Pere hagi tancat el seu negoci.

L’Ajuntament al·lega que han prohibit l’aparcament perquè la vorera es va enfonsar al mes de novembre i el pas continu de vehicles feia perillar que s’acabés de trencar, una explicació que el mateix alcalde va donar als ciutadans que li van preguntar a través de les xarxes socials. No obstant, a principis d’octubre l’Ajuntament ja havia col·locat la senyalització de restricció de l’estacionament, el que resulta una contradicció amb el motiu que dona actualment.

Les obres tenen un cost de 650 mil euros i una durada prevista de 5 mesos. Previsiblement començaran després de les festes de Nadal, quan rebin el vistiplau d’Adif.

Carrers més amples i nou clavegueram

Les obres de Sant Pere ampliarà les voreres i les faran a peu de carrer, a diferència de les actuals que són en alçada. Això farà disminuir la calçada i eliminarà les places d’aparcament, tal com ja va passar amb els trams del mateix carrer que es van reformar anteriorment. Els veïns demanaven ordenar la circulació perquè el pas de camions de gran tonatge per un carrer tan estret provocava que s’encastessin als balcons.

També es renovarà el clavegueram i es col·locarà un tub col·lector d’aigües pluvials i residuals, a més de substituir la xarxa d’aigua potable de fibrociment amb amiant que hi ha actualment.

Comparteix el contingut!

Go to Top