PREMI CIUTAT CALELLA

El doctor Ramon Maria Prat i la Fundació Hàbitat Solidari guanyen el Premi Ciutat de Calella

  • El premi es dona envoltat pel desinterès de la ciutat en aquest guardó

  • Ha estat la primera edició sense votació popular, amb jurat i sense publicitat

El doctor Prat, Premi Ciutat de Calella 2022

2022-09-03T10:28:16+01:0003/09/2022|

El doctor Ramon Maria Prat, a títol individual, i la Fundació Hàbitat Solidari, com a entitat, han estat distingits amb el Premi Ciutat de Calella 2022. Han estat els primers escollits per un jurat després que l’Ajuntament hagi decidit eliminar la votació popular per l’escassa participació de la ciutadania, malgrat va néixer com un premi que els mateixos calellencs podien decidir qui se’l mereixia.

El doctor Prat va ser metge de capçalera al segle XX. “Jo volia la unió dels metges que abans no hi havia”, ha afirmat a l’hora de recollir el premi, pel que va instaurar les guàrdies a l’hospital, aconseguint el seu propòsit. També va participar a la primera ampliació de l’Hospital i va presidir la refundació de Creu Roja, obtenint una ambulància pel centre sanitari calellenc. “Fent de metge a Calella he intentat ser bona persona, un bon cristià i un metge hipocràtic”, ha declarat el doctor Prat, fet que li ha reconegut el jurat amb l’estàtua de l’onada que representa el Premi Ciutat de Calella. També ha format part d’altres entitats de la ciutat com el Consell Parroquial i el Club Nàutic, lluitant per construir un port que mai es va acabar instal·lant, una proposta que es va portar a votació popular l’any fa 40 anys.

La Fundació Hàbitat Solidari és l’organisme que s’encarrega de gestionar els pisos de lloguer social de la ciutat des de fa 25 anys. Actualment gestiona 163 habitatgs, dels quals 43 són en propietat, i donen servei a 467 persones. Qui dirigeix l’entitat i va recollir el guardó és l’exregidor Jordi Sitjà, qui va mantenir el càrrec un cop va deixar l’Ajuntament.

Els premiats de la present edició amb l’alcalde. (Foto: @calellaesmes)

Enguany ha estat un jurat format per els guardonats d’anteriors edicions del Premi Ciutat de Calella, Francesc Montero, Pere Puig, Sílvia López, Josep Miracle i per Josep Puig com a representant de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), Francesc Clarà dels Amics del Parc Dalmau i Joan Pagès de la Cooperativa l’Amistat. Així, enlloc de ser per votació popular com era tradicional, les persones designades com a jurat han escollit els premiats. Això ha fet que no se sàpiga quines eren les persones i entitats proposades pel reconeixement ni s’hagi produït un debat ciutadà sobre qui hauria d’haver estat premiat, únicament s’ha fet públic, directament, les persones reconegudes. El fracàs de l’edició anterior amb la proposta de premiats ha fet modificar-ne el funcionament.

L’Ajuntament no tenia publicitada a l’agenda d’actes la gala d’entrega dels Premis Ciutat de Calella ni tampoc en va fer ressó més enllà d’una nota el mateix dia. L’entrega del Premi Ciutat de Calella es va celebrar aquest divendres a Can Saleta. A la mateixa hora i també a Can Saleta, tot i que a una altra sala, s’havia de realitzar una taula rodona sobre l’extrema dreta organitzada per una alumna de 2n de batxillerat de l’institut Bisbe Sivilla, que havia desenvolupat el tema en el seu treball de recerca i havia reunit persones del món social, polític i periodístic per fer-ne un debat. Però aquesta taula rodona es va haver de traslladar al mateix institut a menys de 24 hores d’iniciar-se per evitar coincidir dos actes en el mateix espai. 

Comparteix el contingut!

Go to Top