L’ascensor del Parkinsol ha estat tot l’estiu sense funcionar

L'ascensor sovint té un cartell que anuncia que està fora de servei

  • L'actuació dels Bombers per rescatar una mare i tres nenes atrapades a l'ascensor va deixar-lo inutilitzat i durant tot l'estiu s'ha mantingut igual. Després de dos mesos avariat, l'Ajuntament ha contractat una empresa perquè l'arregli abans que comenci el curs.

2022-08-27T12:35:22+01:0027/08/2022|

Dos mesos porta espatllat l’ascensor del Parkinsol, que permet travessar la carretera pel pas subterrani i que utilitzen les famílies que van amb els cotxes de nadó a l’escola bressol El Carrilet. A principis de juliol, una mare i tres nenes petites es van quedar atrapades a l’interior de l’ascensor, fins que els Bombers van forçar la porta per rescatar-les. Però no és la primera vegada que s’hi queda gent tancada.

A més, les avaries són constants. Les famílies de l’escola bressol es queixen que falla en moltes ocasions, pel que es veuen obligades a pujar i baixar els cotxets dels nadons per les escales o a travessar pel semàfor del carrer Sant Pere, a un carrer de distància. “Està més temps espatllat que funcionant”, asseguren, i un usuari lamenta que “pensava que ho arreglarien abans, però portem gairebé dos mesos amb l’ascensor així”. De fet, ha arribat a estar llargs períodes de temps sense funcionar anteriorment, un fet que han denunciat els usuaris a través de #laveudeCalella.

No només utilitzen l’ascensor els pares i mares que porten els fills a l’escola bressol, malgrat va ser la demanda de les famílies el que va fer que s’instal·lés, sinó també la gent gran que ha de travessar la carretera o que també acompanyen als nets a la llar d’infants i gent amb carros de la compra.

Després de tot l’estiu espatllat, amb les portes forçades per poder rescatar a la mare i les nenes que es van quedar atrapades, l’Ajuntament ha contractat una empresa perquè substitueixi les portes i l’arregli abans que comenci el curs i els infants tornin a El Carrilet. L’arranjament té un cost de 8.300 euros.

L’Ajuntament té contractat un servei de manteniment dels ascensors públics i paga anualment poc més de mil euros per cadascun dels dos ascensors que hi ha a la carretera N-II, és a dir, dos mil euros pels de davant del Parkinsol i el de l’escola bressol. Són, precisament, els que tenen un cost de manteniment més elevat, ja que són els únics que es troben a l’exterior. En l’acord hi consta que han de reparar-lo en un màxim de 12 hores quan l’elevador ha d’estar aturat sense oferir el servei, però en diverses ocasions no s’ha complert aquesta condició. No és aquest cas, en el que calia posar portes noves.

Comparteix el contingut!

Go to Top