L’Associació de Veïns Calella Centre reclama als bancs millor atenció per la gent gran

Calella Centre s'ha manifestat davant dels bancs per demanar una millor atenció a la tercera edat

2022-02-10T17:00:37+01:0010/02/2022|

“Som grans, no idiotes!” És l’eslògan que ha brandat avui l’Associació de Veïns Calella Centre davant de les entitats bancàries per reclamar una “atenció personalitzada ja”, especialment per la gent gran. Ho han fet seguint una convocatòria sorgida a les xarxes socials que cridava a presentar-se davant del banc per mostrar el rebuig cap al tractament que ofereixen moltes oficines als usuaris.

Derivar al caixer per fer les operacions, la necessitat de cita prèvia o les llargues cues al carrer són alguns dels aspectes que els manifestants denunciaven. Però sobretot pel que fa a la gent gran, ja que molts pensionistes no saben utilitzar els caixers, les pàgines web o les aplicacions mòbils dels bancs per tal d’operar i es queixen que se’ls està discriminant.

A nivell de l’Estat s’estan recollint signatures contra l’exclusió bancària a la gent gran; una petició que han començat els mateixos jubilats i que està arrasant, amb més de 600.000 firmes.

És tal la mobilització ciutadana que les tres patronals del sector bancari han promès prestar una atenció personalitzada a les oficines alhora que atendre telefònicament de forma preferent als majors mitjançant línies especialitzades o donant-li preferència a les seves trucades. Alhora, s’han compromès a revisar els webs, apps del mòbil i caixers per adaptar-los a les persones grans, amb versions de llenguatge i vista simplificats. També volen promoure la formació digital d’aquesta mena de clients.

Comparteix el contingut!

Go to Top