Caixabank tanca l’antiga oficina de Bankia de Calella
L'oficina de la cantonada entre Església i Cervantes està tancada
L’antiga oficina de Bankia del carrer Església amb Cervantes, ara Caixabank, ha tancat. Aquells que intentin entrar es toparan amb les portes tancades i un munt de cartells que resa que “ens hem traslladat per seguir oferint-li el millor servei. Ara estem al carrer Església, 87”. Tampoc es poden utilitzar els caixers de l’oficina, que estan a l’interior del local.

Aquest cartell avisa del tancament de l’oficina
La del número 87 és, precisament, l’única oficina de Caixabank que queda a Calella, quan abans n’havia tingut fins a 3 a diferents punts del carrer Església. A alguns clients, però la que més a prop els quedarà és la de Poblenou, situada a l’Avinguda Hispanitat 21, a la cantonada amb Passeig Europa. Les dues són del concepte “Store”, més amables a nivell de disseny i en les que representa que estan especialitzades en l’assessorament a clients particulars.
Des de Caixabank han esperat fins que es produís la integració tecnològica amb els clients de Bankia per fer efectiu el tancament. No ha estat una sorpresa, CALELLA COMUNICACIÓ ja havia avançat fa un any, quan es va anunciar la fusió de les dues entitats, la duplicitat d’oficines en poc espai, fet que presagiava que una d’elles acabaria tancant.
A finals d’abril va canviar el rètol de Bankia per Caixabank a l’oficina calellenca. Malgrat aquesta despesa, en vuit mesos ha acabat per tancar portes. No se sap si mantindran el local o si el posaran a llogar, la mateixa sort que corre l’antiga oficina de La Caixa del número 286 del Carrer Església, buida des de fa més de 3 anys.
En pocs mesos hauran tancat 1.500 oficines i un ERO afectarà a més de 6.000 treballadors d’arreu d’Espanya. Els primers 1.200 ja han marxat. Es desconeix què ha passat amb els treballadors de l’antiga oficina de Bankia de Calella.
Al mes de juny, els empleats de Calella de Caixabank es manifestaven a les portes de la sucursal per defensar la seva feina i denunciar l’acomiadament massiu que preveu l’ERO. Una mostra de la incertesa amb la que viuen els treballadors de les entitats bancàries els canvis que s’estan produint, que veuen perillar el seu lloc de treball.
L’atenció personalitzada a les diferents oficines bancàries està, actualment, en entredit. La conversió tecnològica, que fa que pràcticament totes les operacions es puguin fer en línia o en els caixers, fa que molta gent ja no trepitgi les sucursals. Als més joves directament se’ls obre un compte Imagin, amb el que passen a operar des del telèfon mòbil. Els que més necessiten l’ajuda física són la gent gran, que sovint es queixen de la manca d’atenció dels treballadors que els envien als caixers. Tot plegat pot fer que les màquines acabin substituint al personal.